5/09/2010

Συμβουλές της Μαμάς, Μύθοι η Αλήθειες;

Γιορτή της Μητέρας σήμερα και ξεκαθαρίζουμε τους μύθους και τις αλήθειες των διατροφικών της συμβουλών:
*"Πρέπει να τελειώσεις όλο το φαγητό σου": Μύθος. Γεννιόμαστε με την ικανότητα να ελέγχουμε πόσο πρέπει να φάμε και να σταματάμε να τρώμε όταν έχουμε χορτάσει. Τα πράγματα χαλάνε όταν έχουμε μία μαμά να μας πιέζει να φάμε ενώ έχουμε χορτάσει. Το αποτέλεσμα: Όταν γίνουμε ενήλικες να μην ξέρουμε πότε να σταματήσουμε.
*"Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα": Αλήθεια. Εκτός του ότι είναι φρούτο με βιταμίνες και φυτικές ίνες, όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι αυτό το φρούτο έχει και άλλες ιδιότητες. Περιέχει πηκτίνη μία φυτική ίνα ρίχνει τη χοληστερίνη και δίνει αίσθημα κορεσμού, ενώ οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει προστατεύουν από καρκίνο.
*"Αν δεν φας όλο το φαΐ σου δεν θα ψηλώσεις": Μύθος...

H ισορροπημένη διατροφή που καλύπτει όλες τις ανάγκες μας σε βιταμίνες και μέταλλα μας βοηθά να φτάσουμε στο ύψος που μας επιτρέπουν τα γονίδια μας. Το περισσότερο φαΐ δεν σημαίνει και περισσότερο ύψος.
*"Μην τρως γρήγορα": Αλήθεια. Όταν τρως αργά δίνεις χρόνο στον οργανισμό να γευτεί τα φαγητά αλλά και να καταλάβει ότι έχει χορτάσει. Τρώγοντας γρήγορα μπορεί να φας περισσότερο από αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.

Η δική σου μητέρα τι σε συμβούλευε;

2 σχόλια:

  1. να τρώω το ψαράκι για να βλέπω καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (ελληνιδια μανα) φάε αυτη την μπουκιά για την γιαγια αυτη για τον παππου κλπ, η τελευταια ειναι και η δυναμη σου..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή