5/13/2010

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Φάε για καλύτερες επιδόσεις.

Οι πανελλαδικές αρχίζουν αύριο και αν δίνεις και συ, καλό θα είναι να μην σπαταλάς το χρόνο σου σε blog, αλλά αν όντως είσαι εδώ ορίστε κάποιες διατροφικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου.  

*Πρωινό: Ναι πράγματι θα σε βοηθήσει, πολλές έρευνες που έχουν γίνει σε νέους δείχνουν ότι όποιοι είχαν φάει πρωινό είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε εξετάσεις. Συνδύασε υδατάνθρακες (ψωμί η δημητριακά) + πρωτεΐνη (γάλα η τυρί η ζαμπόν η αυγό) + φρούτο (φρούτο η χυμό). Απλές λύσεις: τοστ με χυμό, δημητριακά με γάλα και σταφίδες, κουλούρι με τυρί. Δεν είναι δύσκολο αρκεί να αφιερώσεις 5-10 λεπτά

*Όσο διαβάζεις: Για πολλούς το διάβασμα μας κάνει να θέλουμε να τσιμπολογάμε όλη μέρα. Καν΄ το και συ. Θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς αλλά θα σου δώσει και ενέργεια. Καλά σνακ είναι τα ξερά φρούτα αναμειγμένα με ξηρούς καρπούς, ολικής αλέσεως κρακεράκια και τοστ. Δεν είναι η ώρα για δίαιτα άστο για μετά. 
Συμπληρώματα: Δεν τα χρειάζεσαι (Βλ. ανάρτηση "Η Αλήθεια για το Tonotil: Είναι Άχρηστο")...
 *Μην ξεχνάς να πίνεις: Νερό όσο μπορείς αλλά και ο καφές βοηθά στη συγκέντρωση, αρκεί να μην το παρακάνεις γιατί αλλιώς θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

*3 Γεύματα: Αφιέρωσε το χρόνο και κανε ένα διάλειμμα να φας τα κανονικά γεύματα στο τραπέζι χωρίς να διαβάζεις. Απόφυγε τα υπερβολικά βαριά φαγητά με πολλά λάδια και αλάτι. Προτίμησε γεύματα που να περιέχουν πρωτεΐνη (κρέας-κοτόπουλο-ψάρι) μαζί με μικρή ποσότητα υδατανθράκων.
Η πρωτεΐνη θα σε κρατήσει πιο ξύπνιο ενώ οι πολλοί υδατάνθρακες ειδικά αν είναι επεξεργασμένοι (άσπρο ψωμί, άσπρα μακαρόνια κτλ.) φέρνουν υπνηλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου