5/25/2010

Η Συνήθεια της Ημέρας: Θερμιδική Πυκνότητα.

Τι σημαίνει αυτό; Η θερμιδική πυκνότητα είναι οι θερμίδες που περιέχει μια τροφή αναλογικά με το βάρος του. Έτσι μια τροφή που περιέχει 0 έως 200 θερμίδες ανά 100 γρ. τροφής έχει σχετικά χαμηλή θερμιδική πυκνότητα. Βασικά σκοπός εδώ είναι να τρως τροφές που έχουν μεγάλο όγκο με λίγες θερμίδες (χαμηλή θερμιδική πυκνότητα) αυτό θα σε χορτάσει, θα γεμίσει το στομάχι σου, χωρίς όμως να επιβαρυνθείς με πολλές θερμίδες, σε αντίθεση με τροφές που έχουν μικρο όγκο αλλά με πολλές θερμίδες. 

Τροφές με χαμηλή θερμιδική πυκνότητα είναι αυτές που περιέχουν πολύ νερό, πολλές φυτικές ίνες και λίγα λιπαρά. Αυτό περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, ολικής αλέσεως υδατάνθρακες, γάλα, όσπρια, και άπαχα κρέατα. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι τροφές με ψηλή θερμιδική πυκνότητα είναι κακές (π.χ. ξηροί καρποί) απλά οι τροφές με λίγες θερμίδες και πολύ όγκο θα σε βοηθήσουν να χορτάσεις και να μην πεινάς, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου