5/28/2010

Δεν χρειάζεσαι ούτε τα Fitness ούτε τη Πετρουλάκη για επίπεδη κοιλιά.


Η διαφήμιση σε κάνει να πιστεύεις ότι θα βρεις κάποιο σούπερ πρόγραμμα στα δημητριακά τους που θα σου δώσουν την πολυπόθητη επίπεδη κοιλιά. Κοίταξα τις συσκευασίες και να τι είδα: 6 ασκήσεις (3 σε κάθε κουτί) για κοιλιακούς που βασικά αν έχεις πάει σε γυμναστήριο η έκανες γυμναστική στο σχολείο θα ξέρεις, 6 γενικές συμβουλές διατροφής που πάλι όλοι ξέρουμε και έχουμε δει εκατό φορές σε περιοδικά, του στυλ: πιες πολύ νερό, μην πίνεις αναψυκτικά κτλ κτλ, και φυσικά συμπεριλαμβάνει και τη συμβουλή να τρώμε fitness για σνακ και κάποιες γενικότητες περί χαλάρωσης. Με λίγα λόγια τίποτα καινούργιο απλά το γεγονός ότι αυτά τα «λέει» η Πετρουλάκη και αυτό πείθει τον καταναλωτή να τα αγοράσει. Αυτό άλλωστε είναι και ο σκοπός του μάρκετινγκ, παίρνεις κάτι που δεν έχει κάτι ιδιαίτερο αλλά αν το προωθήσεις σωστά γίνεται επιτυχία. Επειδή όμως εδώ ο σκοπός μας είναι να βγάλουμε από τη μέση διαφημίσεις, celebrities κτλ Το θέμα έχει ως εξής:
1. Η Πετρουλάκη δεν απέκτησε τους κοιλιακούς αυτούς πίνοντας πολύ νερό και κάνοντας μερικές ασκησούλες, χρειάζεσαι πολύ άσκηση, μόνιμη σωστή διατροφή αλλά και τα γονίδια που θα σου επιτρέψουν να έχεις αυτό που λέμε 6 pack. Άρα το προγραμμάτακι του Fitness (μερικές ασκήσεις-μερικές συμβουλές διατροφής που δεν αναφέρει ούτε συχνότητα) δεν θα έλεγα ότι θα έχει αποτέλεσμα για τους περισσότερους ανθρώπους. 
2. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τα Fitness για να αδυνατίσεις. Καταρχήν δεν είναι και τόσο καλά για αδυνάτισμα έτσι και αλλιώς...
και οι πληροφορίες του προγράμματος δεν έχουν κάποιο νόημα αφού το πιο πιθανό είναι να γνωρίζεις όλα αυτά που σου λέει η Πετρουλάκη. Μπορείς να πας και κατευθείαν στο site του Fitness που προωθούν στη συσκευασία www.flatbellyprogram.com και να βρεις παρόμοιες πληροφορίες. Υπάρχουν όμως νέα στοιχεία και έρευνες σχετικά με τη διατροφή και το λίπος στη κοιλιά που δεν είδα να γράφουν πουθενά στα Fitness. Δεν πειράζει όμως θα τα γράψουμε εμείς εδώ στο Να Το Φάω; σε μελλοντική ανάρτηση (και ούτε θα χρειαστεί να αγοράσεις 2 κουτιά Fitness) για να τα μάθεις.

4 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει γίνει κριτική του Fitness, πήγαινε εδώ: http://natofao.blogspot.com/2010/04/blog-post_1592.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαιτολόγε δώσε μας tips για την κοιλιά, είναι το μόνο μέρος του σώματος που απασχολεί τον περισσότερο (αν όχι όλο) κόσμο που ενώ προσέχει τί τρώει, εντούτοις τα κιλά φεύγουν από αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μη το λες,εμενα περισσοτερο στα ποδια και στο πισινο με ενοχλουν τα κιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή