6/14/2010

Εβδομάδα Ανδρικής Υγείας (14-20 Ιουνίου): Οι άντρες πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη διατροφή τους.

Οι άντρες (όχι όλοι) σε γενικές γραμμές δίνουν λιγότερη σημασία στην υγεία τους και κατά συνέπεια στη διατροφή τους. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο, θα δούμε ότι τελικά οι άντρες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν και να πεθάνουν από αυτές τις ασθένειες, που σημαίνει ότι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να βελτιώσουν τη διατροφή τους. Οι άντρες σε σχέση με τις γυναίκες έχουν:
150% μεγαλύτερη θνησιμότητα από καρδιαγγειακές παθήσεις
150% μεγαλύτερη θνησιμότητα από όλων των μορφών καρκίνου.
200% μεγαλύτερη θνησιμότητα από καρκίνο των πνευμόνων.
Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άντρες πρέπει να προσέχουν ακόμα περισσότερο τη διατροφή τους αφού μεγάλο ποσοστό αυτών ασθενειών προλαμβάνεται μέσω της διατροφής. Το πιο σημαντικό στοιχείο της διατροφής που προστατεύει είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άντρες καταναλώνουν λιγότερο από τη συνιστώμενη ποσότητα φρούτων και λαχανικών. Σύμφωνα με το CDC το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών η ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουν οι άντρες καθημερινά είναι ως εξής:...


19-30 ετών: 2 μέτρια (η 2 φλιτζάνια) φρούτα και 3 1/2 φλιτζάνια λαχανικά
31-50 ετών: 2 μέτρια φρούτα και 3 φλιτζάνια λαχανικά
Άνω των 51 ετών: 2 μέτρια φρούτα και 3 φλιτζάνια λαχανικά


*1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα λαχανικά αντιστοιχεί με 1 φλιτζάνι ωμά λαχανικά.
 

Γιατί:
  • Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που έρευνες δείχνουν ότι προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο.
  • Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
  • Είναι πλούσια σε κάλιο που συσχετίζεται με μειωμένη πίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου