6/17/2010

Επιτρέπεται αυτή η διαφήμιση;

Παρακολουθώντας τα καλλιστεία έβλεπα τις διαφημίσεις της Lipton Linea με την Σόφη Πασχάλη, τη γνωστή γυμνάστρια. Αν δεν κάνω λάθος ο ΕΦΕΤ έκανε την εξής ανακοίνωση:  «Ο Κανονισμός 1924/2006 καθιστά σαφές ότι απαγορεύονται οι συστάσεις μεμονωμένων ιατρών ή επαγγελματιών στον τομέα της υγείας ή άλλων ενώσεων (π.χ. διατροφής) σε εμπορικές ανακοινώσεις ή την διαφημιστική επικοινωνία τροφίμων που προωθούνται με ισχυρισμούς υγείας.» Η κυρία Πασχάλη δεν είναι γυμνάστρια; Οι γυμναστές δεν είναι επαγγελματίες υγείας; Πως και επιτρέπεται να διαφημίζει το συγκεκριμένο προϊόν;

5 σχόλια:

  1. Μια διευκρίνιση μόνο: Οι γυμναστές δεν είναι επαγγελματίες υγείας, είναι επαγγελματίες παιδαγωγοί. Τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού ονομάζεται και ανήκει στις παιδαγωγικές επιστήμες. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προτιμώ να διαφημίζει τσαγάκι με 5 θερμίδες (αν έχει τόσες όσες αναγράφονται στο μπουκάλι) παρά τα υγιεινά κατά τα άλλα δήθεν δημητριακά που σε 20 μέρες θα σε κάνουν μοντέλο για πασαρέλα. Το θέμα του επαγγελματία υγείας μάλλον είναι όπως τα λέει ο φίλος άνωθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Αναρωτιέμαι όμως ο κανονισμός αυτός δημιουργήθηκε για μην παραπλανάται ο καταναλωτής; Οπότε κάποιος που ασχολείται με την γυμναστική και κατά συνέπεια με την υγεία στην ουσία (όχι στα χαρτιά) είναι επαγγελματίας υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα αυτοι που δουλευουν σε σχολεια εινι παιδαγωγοι .Αυτοι που δουλευουν σε γυμναστηρια δεν ειναι επαγγελματιες υγειας;Τι παιδαγωγος σε γυμναστηριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ εύστοχή δημοσίευση!

    Αρκετοί διατροφολογοι τελευταία εμφανίζονται σε διαφημίσεις πράγμα που εκτός από παράνομο δεν είναι και ηθικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή