6/30/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: Go Thin Lecithin της Lanes

Αυτό το συμπλήρωμα είναι μία από τα ίδια: περιέχει πράσινο τσάι, CLA αλλά και λεκιθίνη. Επειδή τα περισσότερα προϊόντα περιέχουν παρόμοια συστατικά θα δείτε και παρόμοιες πληροφορίες.
Είναι αποτελεσματικό;

Λεκιθίνη
Η εταιρία ισχυρίζεται ότι η λεκιθίνη αποτρέπει τη συσσώρευση του διατροφικού λίπους στο σώμα. Η λεκιθίνη, είναι μια λιπώδης ουσία που βρίσκεται σε όλα τα ζωντανά κύτταρα, και είναι κύριο συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, οι οποίες ρυθμίζουν τα θρεπτικά συστατικά που εισέρχονται και εξέρχονται στο κύτταρο. Την λεκιθίνη μπορούμε να τη λάβουμε καταναλώνοντας τρόφιμα όπως κρόκο αυγού, σόγια, δημητριακά, φύτρο σιταριού, ψάρια, όσπρια και φιστίκια. Η λογική πίσω από τέτοιου είδους ισχυρισμούς είναι λόγω του ρόλου της λεκιθίνης ως γαλακτωματοποιητής, ο οποίος κάνει το νερό και το λάδι να διασκορπιστούν το ένα μέσα στο άλλο, δημιουργώντας ένα σταθερό, ομοιογενές και λείο μείγμα, ένα παράδειγμα είναι το αυγό που χρησιμοποιείται στη μαγιονέζα. Οι εταιρίες λοιπόν ισχυρίζονται ότι αυτό το χαρακτηριστικό της λεκιθίνης λειτουργεί και στο ανθρώπινο σώμα σπάζοντας το λίπος το οποίο μετά διαλύεται σε νερό ή / και στο αίμα μας, επιτρέποντας το λίπος να αποβληθεί από το σώμα. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που δείχνει ότι η λεκιθίνη προκαλεί απώλεια λίπους και βάρους.
Η λεκιθίνη μπορεί να βοηθήσει τη χοληστερόλη που διέρχεται στο αίμα να παραμένει διαλυμένη στο αίμα, έτσι ώστε να μην κολλάει στα τοιχώματα των αρτηριών, άλλο όμως το να ισχυρίζεσαι ότι διαλύει και το σωματικό λίπος, δεν ισχύει αυτό.

*Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

Ασφάλεια: Δεν έχουν παρατηρηθεί ανεπιθύμητες παρενέργειες όταν λαμβάνει κανείς 10 έως 30 γραμμάρια την ημέρα, όμως σε υψηλότερες δόσεις, μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα, διάρροια, εξάνθημα, πονοκέφαλο, ναυτία, εμετό, ζάλη και μία έντονη οσμή στο σώμα.

CLA (Συζευγμένο Λινολεικό Οξύ) 
Η εταιρία ισχυρίζεται ότι είναι για τη μείωση του σωματικού λίπους χωρίς απώλεια μυϊκής μάζας και επομένως βελτίωση τnς σιλουέτας. Οι περισσότερες έρευνες για το CLA έχουν γίνει σε ζώα και είχαν θετικά αποτελέσματα και φαίνεται να υπάρχει αύξηση μυικού ιστού και απώλεια λίπους, έχουν γίνει και σε ανθρώπους αλλά οι μισές έρευνες έδειξαν απώλεια λίπους, αλλά οι άλλες μισές δεν έδειξαν τίποτα. Το θέμα εδώ είναι ότι ενώ οι έρευνες έδειξαν μια αύξηση μεταβολισμού κατά 8% σε πειραματόζωα, η αντίστοιχη αύξηση σε ανθρώπους θα ήταν 1% γιατί το μεταβολικό σύστημα του ανθρώπου είναι διαφορετικό από αυτό του τρωκτικού στο οποίο έγιναν τα πειράματα. Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αυτά παρατηρήθηκαν κυρίως σε παχύσαρκους ανθρώπους όχι σε ανθρώπους που θέλουν να χάσουν κιλά. Όσο για το τοπικό πάχος έχει φανεί ότι το CLA μειώνει το λίπος στη περιοχή της κοιλιάς , όχι όμως στο τοπικό πάχος που υπονοούν εδώ που για τις γυναίκες είναι συνήθως η περιφέρεια (ψωμάκια).
 
* Αν δεν είσαι παχύσαρκη/ος μάλλον δεν θα δεις και πολλά, αν είσαι θα υπάρχει μια μικρή απώλεια. 

Ασφάλεια: Γενικά δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες Μια έρευνα έδειξε ότι παχύσαρκοι άντρες που έπαιρναν CLA στην μορφή t10/c12 ισομερή είχαν αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη και αυξημένο αντιοξειδωτικό στρες.
 
Πράσινο Τσάι
Η εταιρία ισχυρίζεται ότι είναι για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού που οδηγεί στην καύση θερμίδων. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού, αλλά μην φανταστείς κάτι τρελό, μια έρευνα που έγινε σε άντρες έδειξε ότι αυτοί που έλαβαν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού έκαιγαν 80 θερμίδες παραπάνω από αυτούς που δεν το έπαιρναν. Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια λίπους σε άτομα που λάμβαναν το πράσινο τσάι, αλλά και πάλι μικρή αλλαγή.

*Οπότε με αυτό το συμπλήρωμα μπορεί απλά να βοηθήσει ελάχιστα όμως και που θα μπορούσες να λάβεις την ίδια δράση με το να πίνεις πράσινο τσάι κάθε μέρα.
 
Ασφάλεια:Το πράσινο τσάι από μόνο του δεν έχει ιδιαίτερες παρενέργειες εκτός αν καταναλώσεις πάνω από 20 φλιτζάνια και οι παρενέργειες θα οφείλονται στη καφεΐνη. Ωστόσο το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να μην είναι ασφαλές. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η χρήση ενός συμπυκνωμένου εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού έχει συσχετισθεί με φλεγμονή στο συκώτι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα προβλήματα εξαφανίστηκαν όταν διακόπηκε το συμπλήρωμα. Όμως, σε δύο περιπτώσεις, η βλάβη ήταν μόνιμη και ακολούθησε μεταμόσχευση ήπατος. Αν και δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού προκάλεσε τα προβλήματα στο συκώτι, υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Εδώ έχουμε ένα συμπλήρωμα όπου για το κύριο συστατικό (η λεκιθίνη) δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι όντως έχει κάποια δράση, επιπλέον τα άλλα δυο συστατικά μπορεί να έχουν μικρή δράση και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

6 σχόλια:

  1. Δοκιμασμένη συνταγή δλδ.
    Χάπια placebo + "στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής" + marketing = Αδυνάτισμα + επιτυχημένη και επικερδής επιχείρηση.
    Από την άλλη Χάπια placebo + σκέτο marketing = Καθόλου αδυνάτισμα + επιτυχημένη και επικερδής επιχείρηση. Δεν πειράζει που δεν αδυνάτισες. Κάποιοι έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι χάρη σε σένα. Κάτσε καναπέ τώρα, βάλε τηλεόραση και μη μιλάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικά, υπάρχει τίποτα που να βοηθάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά, να προσέχεις τί τρώς, να περπατάς σε κάθε ευκαιρία και φυσικά υπομονή. Δεν χρειάζεσαι τπτ άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κόψε μόνο 200 θερμίδες την ημέρα από τις θερμίδες που χρειάζεσαι για να διατηρηθείς και θα χάσειςπάνω από 12 κιλά σε ένα χρόνο,
    ή, ακόμη καλύτερα, γυμνάσου και αύξησε τη μυική σου μάζα και το σώμα σου θα καίει ακόμη περισσότερες θερμίδες πράγμα που σημαίνει και πως θα αδυνατίσεις και θα αποκτήσεις ένα καλύτερο και πιο υγιές σώμα και πως θα μπορείς να τρως ακόμη περισσότερο φαγητό! Απλό είναι, χρόνο και επιμονή χρειάζεται. Ναι... και υγιεινή διατροφή πάνω από όλα, βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. barbie eipe.....eimai 21 xronwn kai pairnw xapia gia to 8uroeidi mporw na parw kai auta .....apantiste m suntoma.....sssooosss!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή