6/27/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Knorr Risonatto. Ρύζι με λαχανικά και όχι μόνο...

ΤΑ ΣΥΝ:
*Εύκολο στη παρασκευή του
*Λίγα λιπαρά
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Περιέχει υδρογονωμένα λιπαρά

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Μία εύκολη λύση όταν δεν έχεις χρόνο η δεν θες ένα συνηθισμένο ρύζι. Εκτός από το ρύζι και μικρή ποσότητα αποξηραμένων λαχανικών, περιέχει και κάποια συστατικά που όχι μόνο δεν χρειάζονται αλλά βλάπτουν. Το τέταρτο στη σειρά συστατικό είναι υδρογονωμένα φυτικά έλαια, δηλαδή πηγή του τρανς λίπους. Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (F.D.A.), αν θέλουμε να αποφύγουμε τα τρανς λιπαρά θα πρέπει να αποφεύγουμε οποιοδήποτε προϊόν έχει στα συστατικά του υδρογονωμένα η μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια. Τα τρανς λιπαρά παράγονται όταν ένα υγρό έλαιο μετατρέπεται χημικά σε στερεό και στην ουσία γίνεται κορεσμένο (ενώ πριν ήταν ακόρεστο), αυτό γίνεται με τη διαδικασία της υδρογόνωσης. Συσχετίζονται με πολλά προβλήματα υγείας και συστήνεται να μην υπάρχει καθόλου στη διατροφή μας ακόμα και σε μικρές ποσότητες (περισσότερα στην επόμενη ανάρτηση). Επιπλέον το ρύζι αυτό περιέχει γλουταμικό μονονάτριο πηγή νατρίου αλλά και συστατικό που συσχετίζεται με διάφορα συμπτώματα όπως πονοκεφάλους σε μερικά άτομα. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ; Το ρύζι από μόνο του είναι ένα βασικό συστατικό της διατροφής μας, όταν όμως το καταναλώνεις με διάφορα βλαβερά συστατικά, ε τότε αποτελεί κίνδυνο. Θες ρύζι; Βράσε σκέτο ρύζι και ρίξε μερικά φρέσκα λαχανικά, λίγο λάδι, τριμμένο τυρί και μπαχαρικά και είναι έτοιμο.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 1 ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΜΑΓΕΡΕΜΕΝΟ ΡΥΖΙ (50 γρ. ωμό): Θερμίδες: 186, Υδατάνθρακες: 40 γρ., Πρωτεΐνη: 4,7 γρ., Λιπαρά: 1 γρ.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 1/10
Λιπαρά: 3/10
Θερμίδες: 7/10
Φυτικές Ίνες: - *
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 1.5/10
ΣΥΝΟΛΟ: 3,1/10


* Δεν δίνεται βαθμολογία για τις φυτικές ίνες γιατί δεν υπάρχουν στις διατροφικές πληροφορίες, όμως το πιο πιθανό είναι να είναι λίγες αφού πρόκειται για άσπρο ραφιναρισμένο ρύζι.

2 σχόλια:

  1. ευχαριστω πολυ!σταματω να το αγοραζω απο σημερα!συνεχιστε να μας ενημερωνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Ρένα,

    Θα σου πρότεινα να κάνεις προληπτικά μια έρευνα από μόνη σου και να δείς σε όλα αυτά που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ τα συστατικά τους. Πάω στοίχημα ότι δεν το έχεις κάνεις ποτέ και μετά την έρευνά σου, θα το δείς ότι και από μόνη σου τα περισσότερα θα τα ακυρώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή