7/31/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Mimikos Κοτολιχουδιές, Nuggets από φιλέτο κοτόπουλο. Δεν είναι υγιεινό γεύμα ούτε για μικρούς ούτε για μεγάλους.

ΤΑ ΣΥΝ:
*Πηγή πρωτεΐνης
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Πρόσθετο άμυλο

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Την κριτική αυτή τη κάνουμε γενικά για τις μπουκιές κοτόπουλου που το τρώνε αρκετοί σαν σνακ αλλά και σαν γεύμα. Αρχικά είναι αστείο όταν βλέπεις στη συσκευασία να αναφέρει «χωρίς συντηρητικά», ενώ έχει άλλα συστατικά που δεν είναι τόσο υγιεινά. Κοιτάζοντας τη λίστα διαπιστώνεις ότι περιέχει αρκετό άμυλο, 4 μορφές αμύλου και 2 από αυτές είναι στην ουσία πηγές σακχάρων (δεξτρόζη, τροποποιημένο άμυλο). ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ; Είναι το τυπικό πανέ μπουκιές κοτόπουλου που πολλοί δίνουν στα παιδιά τους γιατί έχουν την εντύπωση ότι είναι υγιεινό επειδή χρησιμοποιείται στήθος κοτόπουλου, ωστόσο αναιρείται το καλό που μπορεί να κάνει το άπαχο κοτόπουλο όταν του έχουν προστεθεί διάφορες μορφές αμύλου, ζάχαρης και αλάτι. Το αποτέλεσμα; Εκεί που μια τροφή είναι κυρίως πρωτεΐνη, καταλήγει το 38% των θερμίδων να προέρχεται από επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Επιπλέον οι θερμίδες αυξάνονται αρκετά, περιέχει 40% περισσότερες θερμίδες από το απλό κοτόπουλο στήθος. Καλύτερα μπιφτέκια με άπαχο κιμά παρά αυτά.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ (4 κομμάτια): Θερμίδες: 227, Υδατάνθρακες: 21,9 γρ., Πρωτεΐνη: 13,6 γρ., Λιπαρά: 9,2 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 5/10
Λιπαρά: 3,5/10
Θερμίδες: 6,5/10
Φυτικές Ίνες: -
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 4/10
ΣΥΝΟΛΟ: 3,8/10

3 σχόλια:

  1. πω πω πλακα κανεις 4 κομματια 240 θερμιδες;Και τα τρωγα για διαιτα νομιζωντας οτι ειναι κοτοπουλο κανονικο και απορουσα γτ δεν αδυνατιζω.Πφφφφφφφφφ .ευχαριστω για την ενημερωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειδικα το τραγανά nuggets λεει, έκανα το λάθος και πήρα είναι ένας ακαθοριστος παναρισμενος χυλός με ψήγματα κοτόπουλου μεσα...τζάμπα θερμίδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή