8/03/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Nutella, Κρέμα Φουντουκιού με κακάο και γάλα... και ζάχαρη και λιπαρά.

ΤΑ ΣΥΝ:
* Δεν περιέχει χρωστικές.
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Αποτελείται κυρίως από ζάχαρη και λιπαρά.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Για τη συγκεκριμένη κριτική χρησιμοποιήσαμε τη Nutella αλλά έχει μικρή διαφορά διατροφικά από τη Μερέντα. Αγαπημένη τροφή για τα παιδιά που οι γονείς απλώνουν σε φέτες ψωμιού ως ιδανικό κολατσιό η πρωινό. Δεν είναι όμως τόσο ιδανικό τελικά. Το πρώτο υλικό είναι η ζάχαρη και το δεύτερο φυτικό έλαιο, κοιτάζοντας μόνο αυτό έχεις μια αρκετά ξεκάθαρη εικόνα για τη διατροφική αξία του συγκεκριμένου προϊόντος. Το 52% των θερμίδων προέρχεται από το λίπος, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι είναι από το λίπος των φουντουκιών, αλλά μάλλον όχι, αν αναλογιστείς ότι μόνο το 13% του προϊόντος αποτελείται από φουντούκια. Το ίδιο ισχύει και για τη πρωτεΐνη, θα περίμενες ότι εφόσον προέρχεται από φουντούκια που έχουν πρωτεΐνη, να έχει και το προϊόν πρωτεΐνη, αλλά και σε αυτή τη περίπτωση πέφτεις έξω, μόνο 1,2 γραμμάρια ανά κουταλιά σούπας. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
Κρέμα ζάχαρης και λίπους είναι το συγκεκριμένο προϊόν. Για γλυκό μιλάμε λοιπόν και όχι για ένα υγιεινό υλικό για πρωινό που θα σου δώσει ενέργεια όπως υποστηρίζει η εταιρία, η ζάχαρη που περιέχει ανεβάζει το σάκχαρο και δίνει μία στιγμιαία ενέργεια αλλά μετά ξαναπέφτεις. Σου αρέσει; Απόλαυσε το σαν γλυκό και τίποτα άλλο.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ (18 γρ.): Θερμίδες: 96, Υδατάνθρακες: 10,2 γρ., Πρωτεΐνη: 1,2 γρ., Λιπαρά: 5,6 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 2/10
Λιπαρά: 6/10
Θερμίδες: 1,5/10
Φυτικές Ίνες: -
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 3/10
ΣΥΝΟΛΟ: 3,1/10

3 σχόλια:

  1. Τα λιπαρά που έχει είναι όλα κορεσμένα; Αν όχι, σε τι ποσοστό είναι αυτά κορεσμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πόσες θερμίδες έχει ένα κουταλάκι του γλυκού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή