12/13/2010

Μήπως σε παχαίνει το καυσαέριο;

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Οχάιο Στέιτ έδειξε ότι πειραματόζωα (ποντίκια) που εκτέθηκαν σε ατμοσφαιρική ρύπανση από μικρή ηλικία είχαν αυξημένο στομαχικό λίπος και ινσουλινοαντίσταση, ακόμα και όταν τα ποντίκια είχαν μια φυσιολογική διατροφή. Τα ζώα που είχαν εκτεθεί στο καυσαέριο είχαν περισσότερα και μεγαλύτερα λιποκύτταρα στη κοιλιά και υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε σχέση με τα ζώα που ακολούθησαν την ίδια διατροφή αλλά βρίσκονταν σε καθαρό περιβάλλον. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρευνες συσχετίζουν το καυσαέριο με τη εμφάνιση παχυσαρκίας. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν τον μηχανισμό που προκαλεί αυτά τα συμπτώματα αλλά πιστεύουν ότι... έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο γονίδιο και προσθέτουν ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες. Ήδη έχουν σχεδιάσει μια έρευνα όπου θα μελετήσουν τη δράση ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε ότι αφορά το μεταβολικό σύνδρομο και την ινσουλινοαντίσταση σε ανθρώπους. Η έρευνα θα γίνει στο Πεκίνο και οι συμμετέχοντες θα φορούν ένα όργανο καταγραφής έκθεσης σε καυσαέριο.

2 σχόλια:

  1. Το σχόλιο μου δεν έχει να κάνει με το καυσαέριο που εκπέμπουν αυτοκίνητα και βιομηχανίες αλλά με αυτό που εκπέμπουν ορισμένοι "ειδικοί" της διατροφής που εκπροσωπούν κιόλας τον κλάδο.
    Αν μπορούσε ποτέ να το φανταστεί κανείς : Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων σε συνεργασία με την εταιρεία που προβάλλει τα αλλαντικά με ψίγματα ελαιολάδου ως την απόλυτη επιλογή διατροφής, να διενεργούν ημερίδα ενημέρωσης...
    Ντροπή και αίσχος στον πρόεδρο του Συλλόγου
    http://www.mednutrition.gr/content/view/5225/113/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε. Ακολουθεί ανάρτηση για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή