1/30/2011

Τα υποκατάστατα ζάχαρης δεν χορταίνουν.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές. Αναφερθήκαμε σε παλιότερη ανάρτηση για το πως τα υποκατάστατα ζάχαρης μας έχουν συνηθίσει να τρώμε πιο γλυκές τροφές, μια νέα έρευνα δείχνει ότι δεν μας χορταίνουν κιόλας. Συγκεκριμένα οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση της σουκραλόζης στην όρεξη και διαπίστωσαν ότι δεν προκαλεί κορεσμό. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι η σουκραλόζη δεν αύξησε τα επίπεδα 2 ορμονών που προκαλούν κορεσμό το GLP-1 και τη YY (PYY), ενώ δεν επηρέασε το αίσθημα της όρεξης η την κατανάλωση θερμίδων στα επόμενα γεύματα. Η έρευνα έγινε σε υγιή άτομα και τους δόθηκε ποσότητα σουκραλόζης που αντιστοιχούσε σε φυσιολογική ποσότητα που θα μπορούσε να λάβει κανείς σε μία μέρα. Ο κορεσμός πάντως είναι μεγάλο πράγμα όταν κάποιος προσπαθεί να χάσει βάρος. Αν λοιπόν καταναλώνεις τροφές που δεν σε χορταίνουν, πόσο θα σε βοηθήσουν τελικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου