2/24/2011

Γιατί τέτοια άρθρα είναι άχρηστα. Τα "σφάλματα" της Τσικνοπέμπτης.

Διαβάσαμε στο Βήμα ένα άρθρο σχετικά με τα λάθη που κάνουμε τη Τσικνοπέμπτη. Το άρθρο αρχικά αναφέρεται σε άτομα που προτιμούν να τρώνε γεύματα χωρίς κρέας και αυτό ειναι απόλυτα σεβαστό, όπως επίσης αναφέρεται σε ταβέρνα που προσφέρει μόνο βιολογικά κρέατα και αυτό είναι πολύ καλό. Αλλά γιατί μετά πρέπει να μπούν στη διαδικασία να μιλάνε για τα λάθη της Τσικνοπέμπτης και να ενοχοποιούνε το κόσμο, με το να παρουσιάζεται ο "μπαμπούλας" διαιτολόγος που μας "μαλώνει" που τρώμε παϊδάκια η πίνουμε λίγο παραπάνω κρασί. Ναι όντως δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά θα το ξαναπούμε: πρόκειται για μόνο ένα γεύμα, και όλοι γνωρίζουμε αυτό που βλάπτει την υγεία μας και τη σιλουέτα μας είναι αυτό που κάνουμε συχνά, όχι η κατανάλωση λιπαρών κρεάτων μια φορά στις τόσες. Αν τις περισσότερες μέρες του χρόνου τρως σχετικά ισορροπημένα και είσαι σε καλη υγεία δεν θα σε σκοτώσει το να φας μια μέρα κάποια παϊδάκια με τηγανητές πατάτες.
Στο άρθρο γίνονται και κάποιες ανόητες παρατηρήσεις:
"Ενα λάθος είναι που τρώμε σε προχωρημένη ώρα της νύχτας."-Τι προτείνουν δηλαδή; να τσικνίσουμε το μεσημέρι;...
"Αντί για χοιρινό κεμπάμπ να προτιμήσουμε κεμπάμπ σόγιας" -Εμείς δεν γνωρίζουμε πολλές ψησταριές που έχουν κεμπάμπ σόγιας.
Όπως είπαμε και στη προηγούμενη ανάρτηση, θα φας που θα φας κρέας που μπορεί να έχει αρκετά λιπαρά, τουλάχιστον συνόδευσε το με κάποιες τροφές που μειώνουν την όποια άμεση βλάβη μπορεί να προκληθεί.

4 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε φίλε, πέστα με τον κάθε ενοχικό δημοσιογράφο!! Και λίγο ρεαλισμός δε βλάπτει. Άκου κεμπάμπ σόγιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ παιδιά, όταν βλέπω εκπομπές που καλούν διαιτολόγους, στις περιπτώσεις εκείνες που η διαιτολόγος είναι αυστηρή (γιατι συνήθως οι γυναίκες είναι πιο αυστηρές) και λένε πράγματα του στυλ "Και το μέλι έχει θερμίδες, μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε δεύτερη μέρα επιτρέπεται", με πιάνει ένα άγχος και καθόλου δε θέλω να ακολουθήσω τις συμβουλές τους. Αυτό το σχόλιο με το μέλι το χε κάνει μια κοπέλα διαιτολόγος στο πρωινό του ΣΚ με τη Ναταλία Γερμανού (μία κοπέλα που χε πάει έκτακτα ήταν, όχι κάποια μόνιμη συνεργάτης) και με είχε φρικάρει.
    Λες και θα παχύνουμε άμα φάμε την Τσικνοπέμπτη ή ανήμερα το Πάσχα κτλ. Αν κάποιος ακολουθεί σωστές διατροφικές συνήθειες, ε τι θα γίνει και να ξεφύγει μια στο τόσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδή φέτος το Πάσχα η διαιτολόγος τι προτείνει; να σουβλίσουμε κεμπάπ σόγιας και το βράδυ της Ανάστασης να φτιάξουμε σογιο-μαγειρίτσα; ΕΛΕΟΣ οι διαιτολόγοι των οπισθίων και ο Codex alimentarius, άσχετο, αλλά θα ήθελα το σχόλιό σου διαιτολόγε πάνω στο θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμβουλευουν να φαμε σογια που κατα 90% ειναι μεταλλαγμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή