4/05/2011

Τελικά οι πολυβιταμίνες προστατεύουν την υγεία μας;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα μάλλον όχι. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidemiology και συγκέντρωσε πληροφορίες από 182099 άτομα αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνoυν ότι η χρήση πολυβιταμινών προστατεύει και μειώνει το κίνδυνο καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου. Οι ερευνητές που είναι από το Κέντρο Ογκολογίας του Πανεπιστημίου της Χαβάι, προσθέτουν ότι λίγες μικρές έρευνες έχουν δείξει ότι κάποιες βιταμίνες μπορεί να προστατέψουν από αυτές τις ασθένειες, αλλά χρησιμοποιήθηκαν συγκεκριμένοι συνδυασμοί βιταμινών και όχι συνηθισμένες πολυβιταμίνες που υπάρχουν στην αγορά. Επιπλέον δεν βρήκαν διαφορά στα αποτελέσματα τους σε σχέση με ηλικία, Δείκτη Μάζας Σώματος, κάπνισμα, και προ-υπάρχουσες ασθένειες. Έχουμε αναφερθεί για το ποιοι χρειάζονται βιταμίνες, και οι περισσότεροι από μας δεν... τις χρειαζόμαστε άσχετα από το τι μας λένε οι διαφημίσεις, οι φαρμακοποιοί αλλά και πολλοί διαιτολόγοι. Να ξέρεις ότι οι εταιρίες συμπληρωμάτων διατροφής έχουν καλές σχέσεις με τους διαιτολόγους στέλνοντας δείγματα στα γραφεία τους οπότε ειναι αναμενόμενο να τα προωθούν στους πελάτες τους. Δες εδώ για το ποιος χρειάζεται βιταμίνες πραγματικά.

3 σχόλια:

  1. Μπράβο! Πείτε τα που έχουν φαγωθεί όλοι με τα συμπληρώματα! Αν ένας άνθρωπος ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή και τρώει όπως πρέπει 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα δεν έχει καμία ανάγκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λογος που καποιος που νιωθει απο διατροφη, παιρνει πολυβιταμινη ειναι για να ειναι σιγουρος οτι δεν του λειπει κατι απλα για ασφαλεια δηλαδη, χωρις να αντικαθιστα μια ισορροπημενη διατροφη. Δεν πρεπει να ειναι δικαιολογια για να μην τρωμε φρουτα και λαχανικα. Απλα δεν ειναι ρεαλιστικο για τον πολυ κοσμο να κανει μια τελεια ισορροπημενη διατροφη και δεν υπαρχει καποια αποδειξη οτι οι πολυβιταμινες κανουν κακο στην υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον jammer lj για τις πολυβιταμίνες συμπεριλαμβάνοντας και τις απλές βιταμίνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή