5/09/2011

ΚΡΙΤΙΚΗ: Special K Kellogg's Mini Breaks. Δεν χορταίνουν.

ΤΑ ΣΥΝ
* Φτωχό σε φυτικές ίνες.
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Πολλές θερμίδες

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Άλλη μια “καινοτομία” της Kellogg’s. Βασικά είναι κομματάκια δημητριακών με ζάχαρη και σοκολάτα. Κοιτάζοντας τη διατροφική αξία ανά 100 γρ., θα διαπιστώσεις ότι έχουν σχεδόν 100 θερμίδες παραπάνω από 100 γρ. κανονικά δημητριακά. Το κόλπο εδώ ειναι ότι έχουν χωρίσει ένα προϊόν σε μεριδούλες των 24 γρ. που αντιστοιχούν σε 99 θερμίδες κάνοντας τον καταναλωτή να πιστεύει ότι ειναι ένα υγιεινό σνακ που δεν ξεπερνά τις 100 θερμίδες. Δεν είναι όμως και να γιατί: Αρχικά όπως είπαμε περιέχει αρκετές θερμίδες, έχει λιγότερο από 1 γραμμάριο φυτικές ίνες (0,7 ανά σακουλάκι), λίγα δημητριακά ολικής αλέσεως, ενώ το δεύτερο συστατικό ειναι η ζάχαρη και περιέχει και άλλες 3 μορφές ζάχαρης στα συστατικά του. Τέλος δεν θα χορτάσουν, η ποσότητα ειναι πάρα πολύ μικρή. Οτιδήποτε φας σε τόσο μικρή ποσότητα θα έχει σχετικά λίγες θερμίδες. Για να δεις τι εννοούμε, αν φας 24 γρ. σοκολάτας η 24 γρ. γεμιστά μπισκότα θα λάβεις περίπου 120 θερμίδες. Στη ουσία αυτό το σνακ δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτά τα παραδείγματα αφού περιέχει αρκετή ζάχαρη και λίγες φυτικές ίνες και δεν θα σε χορτάσει. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;Μην παρασύρεσαι από την γκλαμουράτη διαφήμιση, όχι αυτά τα σνακ δεν θα σε αδυνατίσουν. Προτίμησε ένα άλλο σνακ που να περιέχει και φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Μπορείς να δεις αυτή τη παλιότερη ανάρτηση για περισσότερες πληροφορίες.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ 24 γρ.: Θερμίδες: 99, Υδατάνθρακες: 18 γρ., Πρωτεΐνη: 2 γρ., Λιπαρά: 2,5 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 4/10
Λιπαρά: 9/10
Θερμίδες: 3,5/10
Φυτικές Ίνες: 1/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 2.5/10
ΣΥΝΟΛΟ: 4/10

6 σχόλια:

  1. Εγώ τα αγόρασα αυτά μία φορά, και μου άνοιξαν την όρεξη. Ψαχνόμουν να φάω μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαιτολόγε θα μπορούσες να κάνεις σε παρακαλώ κριτική στα παξιμαδάκια Krispies? Αν και κοίταξα τη λίστα με τα συστατικά, και ψιλοξέρω τι θα πεις.. Αυτά τα ολικής άλεσης με ενδιαφέρουν, στη λαχανί συσκευασία.

    Ευχαριστώ πολύ.

    Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. διαιτολογε θα μπορουσες να κανεις κριτικη στα δημητριακα φυση? αυτα με το μουσλι...
    ευχαριστω
    ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω πως σε αυτά τα δημητριακά έχει ήδη κάνει κριτική, δεν είμαι απόλυτα σίγουρη, αλλά κατι μου θυμίζει.

    Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα επιθυμούσα κι εγώ κριτική στο μούσλι της εταιρίας "φύση". Αυτό που αναφέρει πως είναι χωρίς ζάχαρη. Συγχαρητήρια για το Blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ontos athlia ta mini breaks, den xortainoyn!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή