6/16/2011

Αντιγραφή Tα Nέα.

Το πρόσφατο άρθρο στα Νέα "Πως να χάσετε κιλά στο γραφείο" είναι για άλλη μια φορά αντιγραφή από ξένη εφημερίδα, στη συγκεκριμένη περίπτωση το Daily Mail. Ένας δημοσιογράφος δεν πληρώνεται απλά για να μεταφράζει, αλλά και να κάνει και κάποιο ρεπορτάζ η έρευνα. Τόσο δύσκολο θα ήταν της συγκεκριμένης δημοσιογράφου να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με 2-3 Έλληνες διαιτολόγους και να τους ρωτήσει τη γνώμη τους για τη διατροφή στο γραφείο; Ενώ έχουμε τόσους δημοσιογράφους να γράφουν για τα οικονομικά και τα πολιτικά της χώρας μας, σε θέματα διατροφής προτιμάμε άρθρα από ξένους που όμως συχνά δεν έχουν καμιά σχέση με την Ελληνική πραγματικότητα.

7 σχόλια:

  1. ontws lipiro fainomeno (tous eho piasei kai egw paboles fores ya akrivws to idio 'englima')

    oi efimerides pethainoun, zitw ta blog !!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den les pali kala pou uparxei mia diatrofiki enhmerwsh...? estw kai antegrammenh...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν συμφωνω με το επιχειρημα 'παλι καλα που υπαρχει και η αντιγραφη', ειμαστε μια αλλη χωρα με αλλη πραγματικοτητα ενω ταυτοχρονα γνωριζω οτι τα ελληνικα ΑΕΙ (οπως η Ιατρικη Αθηνων) εχουν κανει ερευνες με δημσιοσευση σε διεθνη ακαδημαικα εντυπα και μπορουν κι εκεινα να βοηθησουν εναν δημοσιογραφο...οσον αφορα τον τομεα της διατροφης,

    τοσο δυσκολη εγινε πια η δημοσιογραφια.... (και τα μπλογκ δημοσιογραφια ειναι βεβαια αλλα εδω μιλαμε για τις λεγομενες 'μεγαλες' και 'εγκυρες' εφημεριδες που απογοητευουν ολο και συχνοτερα το κοινο τους τωρα τελευταια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαιτολόγε το άρθρο αυτό δημοσιεύεται στον "Ταχυδρόμο" μιας και αναγράφει στο τέλος την πηγή στη σελίδα που μας παραπέμπεις. Μήπως έχει πάρει το μάτι σου το σχετικό τεύχος να δούμε αν κι εκεί αναγράφει την πηγή; Το προτείνω για να μην βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να είναι πλήρης η έρευνα σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. diladi o taxydromos to ksekikose apo Daily Mail, kai ta Nea apo ton Taxydromo, mpravo (tous)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Ταχυδρόμος είναι ένθετο περιοδικό των Νέων του Σαββατοκύριακου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. lol.. opote ya ta NEA milame outws h' allws ;/

    ΑπάντησηΔιαγραφή