7/20/2011

Ανακοίνωση ΕΟΦ: Μη εγκεκριμένα συμπληρώματα για αδυνάτισμα.

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Σουηδίας, τα προϊόντα ACAI BERRY ABC, HYGIA FIT, SPORT BURNER, HEALTH SLIMMING COFFEE, INSTANT SLIM, 3X SLIMMING POWER, LI DA DAIDAIHUA, BOTANICAL SLIMMING που διανέμονται Ευρώπη από την εταιρεία Vippon AB, μέσω διαδικτύου, και SLIMLINE soft gel, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα, περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη. Τα προϊόντα πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με την ενημέρωση χρησιμοποιούνται σαν προϊόντα αδυνατίσματος. Η φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE έχει αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά επειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, ειδικά καρδιαγγειακές παθήσεις. Εφόσον η ύπαρξη της SIBUTRAMINE δεν δηλώνεται, το προϊόντα μπορεί να χορηγηθούν σε περιπτώσεις που αντενδείκνυνται ή να... αλληλοεπιδράσουν με συγχορηγούμενα φάρμακα. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

20 σχόλια:

  1. Διαιτολόγε γι αυτο το ACAI BERRY που μας έχουν ζαλίσει όλοι ότι το τρως και γίνεσαι χαραμάδα, τι ξέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι αυτά τα ματζούνια που διαφημίζουν σε διαδίκτυο, περιοδικά και τηλεόραση, κάνουν θαύματα; Αν όντως ίσχυε τότε όλοι θα ήμασταν χαραμάδες! Λεφτά κερδίζουν από ευκολόπιστα θύματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαιτολόγε θες να μας απαντήσεις εσύ καλύτερα (αντί να πετάγεται η Μάρσι κάθε φορά)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε, δεν σχολίασα εσένα, αλλά την ανάρτηση. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να διαβάζεις τις απόψεις άλλων, απλά τις προσπερνάς. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απάντησες στη δική μου ερώτηση ενώ απευθυνόταν στο διαιτολόγο. Βασικά ότι και να ρωτήσουμε το διαιτολόγο απαντάς εσύ. Γιατί δεν ανοίγεις δικό σου μπλογκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε λίγες μέρες θα έχουμε ανάρτηση και για το μούρο Acai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστούμε πολύ διαιτολόγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάρσι αυτό είναι το μπλογκ σου?

    http://adunatisma.wordpress.com/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%83/

    Πάντως το site ''ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ'' είναι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάρσι είναι ενδιαφέρον το ιστολόγιο σου ωστόσο ο διαιτολόγος μας δίνει έγκυρες πληροφορίες. Σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ACAI BERRY είναι μούφα.. Χάλι μπέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με τη φραπελιά τί συμβαίνει ρε παιδιά..Άλλο ματζούνι κι αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να ρωτήσω κάτι

    η βάση του ΤΕΙ διαιτολογίας λάρισας στην καρδήτσα πέρισι ήταν 13.5 . Τώρα με την πτωση των βάσεων λέτε να πάει στο 12.8 να το πιάσω? Δεν είμουνα τόσο καλή στο σχολειο αλλά πάντα ήθελα να δινω δίαιτες, γιατί οι γιατροί από διατροφή ΕΙΝΙΑ ΑΣΧΕΤΟΙ!!!!

    http://teilarissa.blogspot.com/2010/08/blog-post_2575.html

    Οπιος ξέρει κάτι ας απαντήσει!!!

    Καλο καλοκαιρι!!!

    Ματίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι οκ, έλεος, σιγά μην περιμένουμε από τη Μάρσυ για τα διαπιστευτήρια του διαιτολόγου..

    Ματίνα σου εύχομαι να το πιάσεις και να περάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έλα ρε ανώνυμε μην την λες στη Μάρσι , ελευθερια λογου έχουμε και άλλωστε -αν το κατάλαβα καλά-τόσα χρόνια σας τα έσκαγε στους διαιτολόγους να τρωτε ψωμακι. Δεν είναι τρόποι ωραίοι αυτοί.

    Ματίνα καλή επιτυχία και να μπεις με το καλό, αλλά συγχώρα με, κάποτε πρέπει να αποκτήσουν αυτές οι σχολές -το αξίζουν-υψηλές βάσεις και όχι 12-13 βρε μάτια μου έτσι δεν είναι. Για το κύρος των διαιτολόγων το λέω ( τους εκτιμώ και το ξεκαθαρίζω). Ακόμα και το χημικό είναι στο 17.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όταν τους τα σκάμε είμαστε καλοί, όταν σταματάμε την συνδρομή για άχρηστε υπηρεσίες κι έχουμε άποψη για τα μαντζούνια που μας πλασάρουν, μας τη "λένε" κιόλας. Αλλά πίσω απ'την "ανωνυμία" όλοι έχουν λόγο και είναι ότι δηλώνουν! Τέλος πάντων, όταν έχω κάτι να σχολιάσω ή να προσθέω θα το σχολιάζω και θα το προσθέτω είτε σας αρέσει είτε όχι. Πάντα ένας blogger επιθυμεί τον σχολιασμό των θεμάτων του και φυσικά την αντιλογία! Εκτός αν ο ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ έχει αντίθετη άποψη επαυτού. Δεν προσβάλω κανέναν κι όταν είναι να απευθυνθώ σε κάποιον το κάνω απευθείας! Κατά τ'άλλα όπως λέει η παροιμία: "όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου βρε Μάρσι με το ταπερ αμέντο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή