7/12/2011

Ακόμα και τα μωρά πρέπει να κάνουν γυμναστική.

Σε μια νέα καμπάνια κατά της παχυσαρκίας η Βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε οδηγίες χθες που αναφέρουν ότι τα παιδιά κάτω από 5 ετών, ακόμα και αυτά που δεν περπατάνε πρέπει να γυμνάζονται κάθε μέρα. Είναι πρώτη φορά που δημιουργούνται οδηγίες για τόσο μικρά παιδιά. Οι οδηγίες αναφέρουν ότι τα παιδιά κάτω των 5 ετών που περπατάνε πρέπει να είναι δραστήρια για τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα. Και ότι θα πρέπει να περιορίσουν τον χρόνο που κάθονται όπως για παράδειγμα σε καρότσι η μπροστά στη τηλεόραση. Οι 3 ώρες δραστηριότητας μπορεί να μοιράζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και περιλαμβάνει το παιχνίδι αλλά και το περπάτημα. Για τα παιδιά που δεν περπατάνε ακόμα, θα πρέπει να ενθαρρύνεται το παιδί από την ώρα που γεννιέται να κινείται, έτσι συστήνουν να βάζουν το βρέφος να παίζει ενώ είναι μπρούμυτα η να κάνει μαθήματα κολύμβησης με τους γονείς.

3 σχόλια:

  1. ααααααα ναι δεν ειναι και ασχημη ιδεα διοτι ολη μερα ειναι απο αγαλια σε αγκαλια τρωνε και κοιμουνται.......απο μικρο θα πρεπει να εχει δραστηριοτητα...γονειs πωs σαs φαινεται η ιδεα??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα, που δεν είμαι μαμά, μου φαίνεται πολύ χαριτωμένο και μόνο που το σκέφτομαι. Να του πιάνεις τα πατουσάκια και έι ωπ, έι ωπ.. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η χρήση της στράτας είναι αμφιλεγόμενη, αλλά ένας από τους λόγους που δεν τη συμπαθώ είναι γιατί το μωρό στην στράτα κινείται χωρίς προσπάθεια, κινείται χωρίς να κινείται. Ενώ αν το μωρο το αφήσεις στο πάτωμα, ακόμα και αν δεν μπουσουλάει, θα βρει τον τρόπο να φτάσει στον στόχο του, και θα γυμναστεί ταυτόχρονα.

    ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή