8/03/2011

Σχετικά με τα γιαούρτια της ΦΑΓΕ.

Έγινε σχόλιο από αναγνώστη ότι η ΦAΓE χρησιμοποιεί Ελληνικό γάλα για τις μεμονωμένες συσκευασίες των στραγγιστών γιαουρτιών της. Αυτό που εμείς έχουμε παρατηρήσει είναι ότι μερικές φορές χρησιμοποιούν μόνο Γερμανικό γάλα, άλλες φορές συνδυασμό γάλακτος από διάφορες χώρες και μερικές φορές και γάλα από την Ελλάδα (αν και εμείς δεν το έχουμε δει προσωπικά αλλά μας το ανέφερε αναγνώστης). Και τα ξένα γάλατα δεν χρησιμοποιούνται μόνο στη συσκευασία των 3 γιαουρτιών αλλά και σε άλλες συσκευασίες όπως την οικονομική των 500 γρ. (στην φωτογραφία) όπου έχει παραχθεί από γάλα Γερμανίας, Γαλλίας και Ολλανδίας. Ενώ είδαμε ότι ξένα γάλατα χρησιμοποιήθηκαν και στη μεμονωμένη συσκευασία. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει καμία συνέπεια ως προς τη προέλευση του γάλακτος που χρησιμοποιείται σε αυτά τα προϊόντα.

5 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πραγματικά για την άμεση ανταπόκριση και ανάγνωση του σχολίου μου. Τώρα όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, θα επιμείνω ότι η μεμονωμένη κλασσική συσκευασία (δεν θυμάμαι ακριβώς γραμμάρια) αναφέρει καθαρά ''απο γάλα προέλευσης 100% ελληνικό''. Όταν επισκέφτηκα πρόσφατα γνωστό σουπερμάρκετ έτυχε μάλιστα να το υποδείξω και στην γυναίκα μου καθώς μου είχε κάνει πραγματικά εντύπωση η διαφορά στην προέλευση γάλατος απο την μονή συσκευασία με αυτήν της τριπλής συσκευασίας. Και συνέβη το εξής απίστευτο: υπάλληλος της Φάγε ο οποίος εκείνη την στιγμή βρισκόταν τυχαία δίπλα μας και άκουγε την παρατήρηση μου, είπε χαρακτηριστικά ''Εεε, μην το φωνάζεις και πολύ αυτό , τα μυστικά μας είναι μυστικά''... Τα σχόλια δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το οτι το γαλα δεν προερχετε απο την ελλαδα τι επιπτωσεις μπορει να εχει; Επειδη καταλαναλωνω καθημερινα μεγαλες ποσοτητες τοταλ ειναι καλυτερα να το αντικαταστησω με καποιο αλλο οπως αυτο του καρφουρ; Θελω γιαουρτι με αρκετη πρωτεινη στην διατροφη που κανω γιαυτο προτιμω το στραγγιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διατροφικά δεν υπάρχουν επιπτώσεις (εξαρτάται βέβαια και τι καταναλώνουν και τα ζώα που το παράγουν). Ο λόγος που κάναμε θέμα τη χρήση ξένου γάλακτος από τη ΦΑΓΕ είναι γιατί θεωρούμε ανέντιμο (και κακό για την οικονομία) μια Ελληνική εταιρία να μην χρησιμοποιεί Ελληνικό γάλα ειδικά για τα πιο δημοφιλή προϊόντα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς την ίδια παρατήρηση έκανα σήμερα στο σοκολατούχο γάλα "Μίλκο", "από γάλα Γερμανίας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή και εγώ καταναλώνω μεγάλες ποσότητες στραγγιστού γιαουρτιού, και θα ήθελα να είναι άπαχο, υπάρχει καμία μάρκα που να είναι 0% και από ελληνικό γάλα? δυστυχώς μόνο το τοταλ έχω βρει εγώ στα σουπερ μαρκετ, αν γνωρίζει κανείς ας μου πει παρακαλώ. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή