11/15/2011

Η Coca Cola χορηγός στο συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων.

Έτσι λοιπόν ,το συνέδριο που εκπαιδεύει τους επαγγελματίες διατροφής της χώρας μας έχει χορηγούς την Coca Cola, τα μπισκότα Παπαδοπούλου, την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, 7 Days cereal bars, και "διαφημιστικές" ομιλίες με την ευγενική χορηγία διάφορων εταιριών. Αυτή είναι η πηγή πληροφόρησης για πολλούς νέους και ανυποψίαστους διαιτολόγους. Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί βλέπουμε παραπληροφόρηση από τους ίδιους τους διαιτολόγους...


20 σχόλια:

  1. Τα δημητριακά βρώμης, οι έμποροι φρούτων κτλ, γιατί δε μπαίνουν ποτέ χορηγοί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι δεν έχουν τόσα να πληρώσουν. πολύ απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειρωνικό δεν είναι? Αυτοί έπρεπε να είναι χορηγοί στο Ετήσιο Συνέδριο Ανθυγιεινής Διατροφής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα κάτι εξωπραγματικό. Ίσως δε θα πρεπε να υπάρχουν καν χορηγοί. Ακόμα κι αν σημαίνει το Συνέδριο να ήταν πιο φτωχό. Θα έπρεπε να χρηματοδοτείτο με άλλα μέσα και απλά να προβάλουν την υγιεινή διατροφή στο σύχρονο τρόπο ζωής.
    Εφόσον υπάρχουν χορηγοί, τίποτα δε μπορεί να είναι απόλυτα αντικειμενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε χαλαρώνετε λίγο λέω εγώ εσείς οι υπεύθυνοι του blog???? Μην δημιουργείτε σύγχηση κ πανικό στον κόσμο χωρίς λόγο!!

    Ακους εκεί "Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί βλέπουμε παραπληροφόρηση από τους ίδιους τους διαιτολόγους..."!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!

    Η παραπληροφόρηση στη Διατροφή μόνο από τους πραγματικούς Διατροφολόγους που δεν προέρχεται!!!!

    Το ότι υπάρχουν κάποιοι "ανθυγιεινοί" χορηγοί στο συνέδριο ΔΕΝ σημαίνει ότι οι επιστήμονες του κλάδου τους προωθούν κιόλας!! Ούτε ότι ακολουθούν σαν άβουλα προβατάκια την κάθε εταιρία για να τα τσεπώνουν!!!!

    Προσέχετε λοιπόν λίγο τα σχόλιά σας, ΑΝ θέλετε να συμβάλετε κ εσείς στην προώθηση της έγκυρης ενημέρωσης του κόσμου, κ όχι απλώς για να κατακρίνετε τους πάντες κ τα πάντα χωρίς να προσφέρετε πραγματικά τίποτα!!

    Μάνος Γιακουμάκης, MSc.
    Διαιτολόγος - Αθλητικός Διατροφολόγος
    www.diatrofimou.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων φίλε μου? Για διάβασε εδώ τις απόψεις του και την απενοχοποίηση των αναψυκτικών για να δεις τι σημαίνει "αντικειμενική" πληροφόρηση
    http://www.familylife.gr/el/paidi-2-6/diatrofi/200-lmy8oi-kai-alh8eiesr-gia-ta-anapsyktika-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστούμε για το σχόλιο κύριε Γιακουμάκη. Ωστόσο έχουμε δει πολλά παραδείγματα παραπληροφόρησης από διαιτολόγους και τα έχουμε παρουσιάσει σε αυτό εδώ το μπλογκ, ενώ τα σεμινάρια και ομιλητές που χορηγούνται από κάποιες εταιρίες σκοπός τους είναι περάσουν κάποια μηνύματα για τα προϊόντα τους, προσφέρουν λοιπόν τις πληροφορίες που θέλουν με ομιλητή που έχουν διαλέξει και χορηγήσει οι ίδιοι. Ο καταναλωτής θα πρέπει λοιπόν να έχει υπόψη του οτι οι σχέσεις εταιριών και διαιτολόγων μπορεί να επηρεάσουν τις πληροφορίες που δίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς, μικρές εταιρείες με καλά προϊόντα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προβληθούν μέσω τέτοιων ενεργειών γιατί πολύ απλά το κόστος μιας τέτοιας χορηγίας είναι δυσθεώρητο για το μέγεθός τους.

    Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο, ο οποίος δεν πρόκειται να σπάσει ποτέ. Μπορεί όμως να ραγίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καποιος αναφερθηκε παραπανω στον Προεδρο. Ας ριξουμε και μια ματια στον πρωτο χορηγο του Προεδρου - γενικου διευθυντη της Nutrimed.
    http://www.nutrimed.gr/etairia/ypiresies1/pelatologio.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ούτε εκπρόσωπος του προέδρου του ΠΣΔΔ είμαι, ούτε μέλος καν στον ΠΣΔΔ είμαι (ο επίσημος ενιαίος σύλλογος Διαιτολόγων είναι η ΕΔΔΕ), ούτε κ με ενδιαφέρει αν προσωπικά ο ίδιος έχει συμφωνίες με εταιρίες!!

    Εγώ αναφέρθηκα στους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους ως κλάδο κ ως επιστήμονες!!!! Αν εσείς έχετε θέματα κ κατηγορίες προς πρόσωπα (πχ με τον πρόεδρο του ΠΣΔΔ), τότε να στρέφετε τα σχόλιά σας προς την εκάστοτε συγκεκριμένη κατεύθυνση, κ όχι γενικώς προς τους Διαιτολόγους!!!!

    Μάνος Γιακουμάκης, MSc.
    Διαιτολόγος - Αθλητικός Διατροφολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εμένα με ενοχλούν τέτοιες χορηγίες αλλά δυστυχώς για να μπορέσουν να υπάρχουν συνέδρια θα πρέπει να υπάρχουν! Χωρίς χορηγίες τα συνέδρια δεν θα ήταν τόσα πολλά αλλά και αυτά που θα υπήρχαν θα ήταν πανάκριβα... Καλός ή κακός για να γίνει ένα συνέδριο χρειάζονται χρήματα όπως και για διατηρηθεί ένας σύλλογος! επίσης έχω την εντύπωση οτι το συνέδριο διοργανώνετε απο τον σύλλογο και όχι απο το πανεπιστήμιο!!!
    Το ΚΚΕ (μια χαρά είναι αυτά που λέει αλλά είναι μη εφαρμόσιμα) μη κάνετε το ίδιο λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. “Και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων φίλε μου? Για διάβασε εδώ τις απόψεις του και την απενοχοποίηση των αναψυκτικών για να δεις τι σημαίνει "αντικειμενική" πληροφόρηση
    http://www.familylife.gr/el/paidi-2-6/diatrofi/200-lmy8oi-kai-alh8eiesr-gia-ta-anapsyktika- “
    υπάρχει ένα σχόλιο στο blog από κάποιο άγνωστο που μου κίνησε το ενδιαφέρον… η αλήθεια είναι ότι δεν συμερίζομαι την άποψη του κ. Ρίσβα (που εκτιμώ ως επιστήμονα) αλλά νομίζω κάπου βασίζεται για να γράψει αυτά που γράφει δημόσια και ΕΠΏΝΥΜΑ και όχι να τα υποστηρίζει κρυφά!

    ΥΓ. καλό θα ήταν όταν γράφουμε κάτι να γράφουμε και το όνομα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγω σαν αναγνώστης απορώ πραγματικά , πως για άλλα θέματα διατροφής δεν εχει αναφερθεί ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος διαιτολόγος , αλλα μόλις έπεσε το τυράκι για τα συνέδρια ξαφνικά ολοι βγήκατε να γράψετε επώνυμα κάτι... Για τα αρθρα που αφορούν συγκεκριμένα προιόντα και σχολιάζονται στο blog γιατι δεν γράφατε τόσο καιρό την άποψη σας ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω, αν και έχω τόσα να πω, απλά και μόνο επειδή με αποσυντονίζει η αηδία που νιώθω για τους συναδέλφους μου.

    υγ. κλασική αντίδραση όσων τελειώνουν τα επιχειρήματα (τα περισσότερα από τα οποία έτσι κ αλλιώς δεν έχουν βάση) είναι να ζητάνε από τους "ανώνυμους" να σχολιάζουν "επώνυμα". Εκεί είναι το θέμα μας κύριοι; Είναι γελοία αυτή η απαίτηση. Πότε θα το καταλάβετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι πολλοί οι διαιτολόγοι που διαβάζουν το μπλογκ, μπορεί και να συμφωνούν αλλά δεν τους αρέσει όταν βγαίνουν τα άπλυτα τους στη φόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προσωπικά μόλις χτες μπήκα στο blog (γράφω εγώ γιατί είμαι ένας απο τους δύο που έγραψε επώνυμα), Νομίζω ο Κύριος ανώνυμος που σχολίασε στις 2:53 σε μένα αναφέρεται...
    Δεν έχω να πώ κάτι να πώ ούτε να κάνω κάποιο διάλογο γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΩ!

    Δεν έχω σκοπό να υπερασπιστώ κάποιον (και να ήθελα δεν μπορώ), απλά για μένα είναι φάουλ επαγγελματίες και επιστήμονες να κατηγορούν κάποιον συγκεκριμένο στόχο ενώ αυτοί διατηρούν την ανωνυμία τους.
    Επειδή έχω μάθει να μιλάω έξω από τα δόντια θεωρώ οτι είναι άνανδρο και ανεύθυνο να κρυβόμαστε πίσω από την οθόνη του υπολογιστή μας...

    Το πρόβλημα μου δεν είναι αυτά που λέγονται αλλά οτι αυτοί που τα λένε δεν έχουν το θάρρος να τα φωνάξουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ενα μεγάλο μπράβο. Oι πολυεθνικές και οι ελληνικές βιομηχανίες μας αγαπάνε φροντίζουμε για τους καταναλωτές και(δικό μου συμπέρασμα είναι αυτο) δευτερευόντως για την τσέπη τους. Ετσι μας αναφέρει ο αξιόλογος Πρόεδρος του ΠΣΔΔ


    http://www.comspeq.com/efzin/new/catFsubBartC.asp

    Επίσης σε άλλο άρθρο του

    http://www.nutrimed.gr/gia_ka8e_stigmi/kalokairi/fagito_poto_kai_diakopes_uparxei_orio.html

    δεν ξεχνά να μας υπενθυμίσει τις στένες σχέσεις που έχει με την coca cola, πραγματα το οποίο εξάλλου αποδεικνύεται απο την ιστοσελίδα που είναι γενικός διευθυντής

    http://www.nutrimed.gr/etairia/ypiresies1/pelatologio.html

    και μας αναφέρει τα εξής:

    "Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα θελήσετε να ξεδιψάσετε προτιμήστε νερό ή άλλα ροφήματα και ποτά που μπορούν να συμβάλλουν στην ενυδάτωσή μας όπως χυμούς, καφέ, τσάι και light αναψυκτικά." στο παρακατω άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς ενημέρωση των ¨ευαισθητοποιημένων" αναγνωστών του blog, η ενημέρωση όπως και η κριτική είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου, ανεξάρτηρα του αν γράφει το ονομά του. Να κατηγορήσετε τους συντάκτες του blog εάν δείτε ότι γράφουν κάτι που δεν είναι επιστημονικά βάσιμο ή ψευδές. Εγώ, ως επιστήμονας υγείας βλέπω ότι είναι τεκμηριωμένες οι αναρτήσεις τους, έστω και εάν κάποια στιγμή στρέφονται εναντίον συναδέλφων τους.


    Υ.Γ Βλέποντας το πρόγραμμα του συνεδρίου Διατροφής, είδα μια ανακοίνωση με τιτλο

    9:26

    9:38:
    «H ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΗΠΑΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ, ΣΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ ΛΙΠΩΔΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ.

    Ελπίζω να μην προσπαθήσουν οι ομιλητές να μας πουν ότι η κατανάλωση αναψυτκικών κάνει καλό στο συκώτι μας, γιατί μετά θα καταλάβω ότι οι χορηγίες πιάνουν τόπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πως τα περάσατε διαιτολόγοι στην ορεινή Ναυπακτία; Διαιτολόγε και αναγνώστες, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε η Coca Cola διοργανώνει τρίημερα πολυτελή ταξιδάκια με εκδρομές και γλέντια για εκλεκτους διαιτολόγους. Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή