1/25/2012

Άντε να φεύγουν σιγά σιγά οι εταιρίες μεταλλαγμένων από τη Ευρώπη.

Η BASF, Γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν την έδρα τους στην Ευρώπη για την ανάπτυξη γενετικά μεταλλαγμένων φυτών (καρπών) λόγω έλλειψης αποδοχής στην αγορά. Σύμφωνα με τον Stefan Marcinowski, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας "Εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη αποδοχής αυτής της τεχνολογίας σε πολλά μέρη της Ευρώπης - από την πλειοψηφία των καταναλωτών, αγροτών και πολιτικών...δεν έχει νόημα η επιχειρήση να συνεχίσει να επενδύει για την καλλιέργεια τέτοιων προϊόντων σε αυτή την αγορά. Η εταιρεία αποφάσισε να επικεντρωθεί σε «ελκυστικές αγορές» στην Βόρεια και Νότια Αμερική και στην Ασία” πρόσθεσε ο Marcinowski.
Στο καλό... 



4 σχόλια:

  1. Τα προιντα μπορει να μην ειναι δημοφιλη αλλα με τις ζωοτροφες που χρησιμοποιουνται τι γινεται? Κρεας και γαλα μπορει να προερχονται απο ζωα που θραφηκαν με μεταλλαγμενες ζωοτροφες και για αυτο δεν υπαρχει καμια μεριμνα απο την ευρωπαικη νομοθεσια. Επρεπε ολα τα προιοντα να εχουν σημανση για αυτο το πραγμα νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα καλά, όμως η Ευρώπη δεν αποτελεί παρά ένα μικρό κομμάτι του πλανήτη. Αν λάβουμε υπ’ όψη μας ότι η Ασία και οι Αμερικές παραμένουν ανοιχτές σε τέτοιου είδους προϊόντα, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Επίσης η ελεύθερη διακίνηση προϊόντων σε όλο τον πλανήτη σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που να αποτρέπουν την είσοδο μεταλλαγμένων προϊόντων στην Ευρώπη από άλλες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα φρούτα μπορούν να μεταλλαχθούν σε άμυλο τροποποιήσιμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα περίμενε κανείς πως τα γενετικά τροποποιημένα, αυτά τα κακά , τα "μεταλλαγμένα" σε ένα επιστημονικό blog όπως αυτό δεν θα τύχαιναν τέτοιας προκατάληψης. Θα σας παραθέσω ένα σύνδεσμο με σχετικό άρθρο και θα περιμένω τον αντίλογό σας.

    http://e-rooster.gr/07/2005/182

    ΑπάντησηΔιαγραφή