1/09/2012

ΚΡΙΤΙΚΗ: Μπάρες Δημητριακών Digestive Bar της Παπαδοπούλου.

ΤΑ ΣΥΝ
* Περίεχει φυτικές ίνες.
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Αρκετή πρόσθετη ζάχαρη.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Η εταιρία Παπαδοπούλου σκέφτηκε να πάρει τα ψεύτο-υγιεινά μπισκότα digestive, να τους προσθέσει κάποια δημητριακά και άλλη ζάχαρη και να μας παρουσιάσει τις μπάρες δημητριακών της. Αυτές λοιπόν οι μπάρες έχουν πρώτο συστατικό μπισκότα digestive με χαμηλά λιπαρά (όχι ιδιαίτερα πιο υγιεινά-έχουν περισσότερους υδατάνθρακες από τα κανονικά) μετά έχουν δημητριακά, τα "δημητριακά" ολικής αλέσεως αποτελούνται από τα εξής: νιφάδες βρώμης, νιφάδες καλαμποκιού (που αποτελούνται από καλαμπόκι και ζάχαρη) και διογκωμένο ρύζι (που αποτελείται από ρύζι και ζάχαρη). Τα δημητριακά για τα οποία υπερηφανεύονται λοιπόν, περιέχουν στην ουσία ζάχαρη και δημητριακά. Περιέχουν επίσης πέρα από τη ζάχαρη των μπισκότων, και των δημητριακών και επιπλέον ζάχαρη στη μορφή σιρόπι γλυκόζης, ενώ και τα κόκκινα φρούτα περιέχουν και αυτά ζάχαρη. Και έχουμε και φυσικά τα άγνωστα φυτικά έλαια που αποτελούνται περισσότερα από κορεσμένα λιπαρά και πιθανό να είναι φοινικέλαιο ένα από τα πιο βλαβερά λάδια που υπάρχουν αφού περιέχει πολλά κορεσμένα (κακά) λιπαρά. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;... 

Η μπάρα αυτή βασικά έχει όλα τα κακά της μπάρας (ζάχαρη, συμπυκνωμένες θερμίδες) συν τα κακά μπισκότου. Οπότε όπως και οι περισσότερες μπάρες δημητριακών, ούτε και αυτές είναι υγιεινές. Συνδυασμός μπισκότου, δημητριακών, ζάχαρης και λίπους, δεν έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΠΑΡΑ 28 γρ.: Θερμίδες: 121, Υδατάνθρακες: 20,1 γρ., Πρωτεΐνη: 1,2 γρ., Λιπαρά: 3,7 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 3,/10
Λιπαρά: 4/10
Θερμίδες: 4/10
Φυτικές Ίνες: 3,5/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 3/10
ΣΥΝΟΛΟ: 3,5/10

9 σχόλια:

  1. Μακρυά από μας οι παλιομπάρες.
    Νομίζω πως δε χρειαζόμαστε σνακ τύπου μπάρες. Μισή χούφτα ανάλατοι ξηροί καρποί με λίγες νιφάδες βρώμης είναι υπέρ αρκετοί, θρεπτικοί και ασφαλείς.

    Μιρέλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκουπίδι 100%. 'Ενα φρούτο ή 2 βραυστά αυγά μακράν καλύτερες επιλογές. Καλή χρονιά συνάδελφοι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΑ ΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ
    ΑΠΛΑ ΠΕΙΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗ ΠΟΥΛΑΕΙ
    ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΓΕΜΑΤΟ ΖΑΧΑΡΗ
    ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ
    ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΖΑΧΑΡΗ
    ΡΙΑ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν το πιστευω οτι εχει 121 θερμιδες ανα μπαρα!!!μαρεσει που κανω και διαιτα.......ευχαριστω πολυ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω είστε λίγο υπερβολικοί.. :)
    Κι εγώ που παλεύω να ρίξω το λίπος κάνοντας διατροφή, βλέπω πάντα τα λιπαρά στα προϊόντα που προμηθεύομαι..
    Εννοείται πως οτιδήποτε άλλο είναι μακράν καλύτερο από τα συσκευασμένα, αλλά όταν θέλεις να αποφύγεις κάποιο άλλο γλυκό (που δε θα μπορείς να σταματήσεις και στο κανονικό κομμάτι), θεωρώ ότι δικαιούμαστε και λίγη ζαχαρίτσα, έστω και κακή. Εφόσον προσέχουμε τόσο στα υπόλοιπα γεύματα με πειθαρχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η συγκεκριμενη μπαρα είναι χρήσιμη μονο κατά τη διάρκεια δρόμου μεγάλων αποστάσεων, είναι σημαντικά φθηνότερη από αμερικανικές εναλλακτικές και σίγουρα η τόση ζάχαρη που έχουν σε πιάνει αμέσως κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Μονο για τότε όμως, όχι ως εναλλακτικό τρόφιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ, ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΕΙ ΔΙΑΙΤΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΕΣ ΓΛΥΚΟ,
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σας ρωτήσω.. Ακόμα πουλάνε και τώρα οι Μπάρες Δημητριακών; Γιατί άκουσα ότι σταματήσαν να πουλάνε, Έψαχνα σε κάποια σουπερμάρκετ και δεν βρήκα τις Μπάρες Δημητριακών. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι απαραίτητη η κριτική σε όλα τα προϊόντα από ειδικούς. Πρέπει όμως να γίνεται ολοκληρωμένα και με απόλυτη σοβαρότητα γιατί μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά, δικαίως ή αδίκως αρκετούς ανθρώπους. Μια μπάρα δημητριακών δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ούτε ως υποκατάστατο ενός κανονικού γεύματος ή φρούτου ούτε μεμονωμένα μια συγκεκριμένη μάρκα χωρίς σύγκριση και αναφορά σε αντίστοιχα προϊόντα άλλων εταιριών είτε ονομαστικά είναι γενικευμένα. Η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται με όσο το δυνατόν αντικειμενικά κριτήρια, όπως π.χ. αναφέρονται παραπάνω στοιχεία της διατροφικής αξίας τους (επίσης μπορεί να γίνει διάκριση ανά είδος, π.χ. το είδος που χρησιμοποιώ έχει 117 θερμίδες και όχι 121), αλλά και κάποια επιπλέον ποιοτικά στοιχεία που φροντίζει να γνωρίσει ο επώνυμος αξιολογητής. Έπειτα πρέπει να μας πει συγκριτικά με μπάρες άλλων εταιριών, οι κρινόμενες είναι καλύτερες ή χειρότερες; Αν θεωρεί ότι όλες αποτελούν κακό είδος διατροφής τότε δεν πρέπει να περιορίζεται σε συγκεκριμένη μάρκα, που εν πάση περιπτώσει είναι και ελληνικό προϊόν και θα έπρεπε να δείχνουμε μεγαλύτερη ευαισθησία αν πρόκειται να το αφορίσουμε, αλλά να κάνει κριτική συνολικά στην κατηγορία τροφίμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή