2/17/2012

Η Greenpeace υποστηρίζει ότι γίνεται χρήση μεταλλαγμένων από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει: "Έρευνα της Greenpeace σε τυχαία δειγματοληψία, αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ. Μάλιστα, οι εταιρείες ΟΛΥΜΠΟΣ και ΔΕΛΤΑ αναγράφουν σε συσκευασίες τους, και η ΜΕΒΓΑΛ στην ιστοσελίδα της, ότι το γάλα τους παράγεται χωρίς χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο."
Πριν τρέξουμε όλοι να αποφύγουμε αυτά τα προϊόντα, καλό θα ήταν να έχουμε μια επίσημη ανάλυση αυτών των προϊόντων από το κράτος και μία επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ.


14 σχόλια:

  1. Καλά η Δέλτα και η Μεβγάλ, τη φάρμα Κουκάκη δεν τη γνωρίζω, αλλά και ο Όλυμπος? Υποτίθεται ότι ο Όλυμπος ήταν η υγιεινή / παραδοσιακή επιλογή. Κάθε μέρα τρώω γιαούρτι Όλυμπος ρε γμτ.. :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλω διασταυρωνετε της πηγες και το ειδος της ερευνας. μου κανει εντυπωση πως ενω στον επισημο οδηγο της η Greenpeace http://www.greenpeace.org/greece/metallagmena_odigos_katanaloton/ αναφερει τις μεγαλοβιομηχανιες στις υψηλοτερες θεσεις και τις μικροτερες μοναδες σε χαμηλοτερες, τωρα κατηγορει τον Ολυμπο (9.6) και τη Φαρμα Κουκακη (8.8). Μηπως εγινε καποια μεγαλη δωρεα απο την ΦΑΓΕ???
    ή μηπως οι μικρες βιοτεχνιες γαλακτος αρχισαν να παιρνουν μεγαλυτερο μεριδιο αγορας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η είδηση είναι από την ιστοσελίδα της Greenpeace, εμείς απλά τη μεταφέρουμε. http://www.greenpeace.org/greece/el/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο δεν υπαρχει νομοθεσια για τις ζωοτροφες θα ειναι ΟΛΕΣ μεταλλαγμενες γιατι προφανως ειναι φθηνοτερες. Και τα κοτοπουλα, και οι αγελαδες και τα παντα τρωνε μεταλλαγμενα εγω το εχω παρει αποφαση και εχω συμβιβαστει με αυτο μιας δεν υπαρχει καμια εναλλακτικη διεξοδος. Η ιστορια αυτη με τη Greenpeace επισης εχει κουρασει μιας και οι αοριστια τους και οι κωλοτουμπες τους δεν εχουν ορια. Δεν εξηγουν επαρκως ουτε τους "τυχαιους δειγματολειπτικους ελεγχους" πως τους κανουν ουτε τον οδηγο μεταλλαγμενων με τι απτα στοιχεια τον καταρτιζουν ουτε τιποτα. Χωρις νομοθεσια, ξεκαθαρες διαδικασιες και ελεγχους δεν προκειται να αλλαξει απολυτως τιποτα. Καλη μας ορεξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για τον Ολυμπο ειχαν ακουστει πριν χρονια διαφορα και τον ειχα κοψει. για τη φαρμα Κουκακη τι να πω. που χρεωνουν σχεδον 2 ευρω το πρασινο μπουκαλι φρεσκο γαλα, ως βιολογικο. παντως γενικα ισχυει οτι οσο η νομοθεσια το επιτρεπει, δυσκολα θα βρεις κατι 100% βιολογικο. τωρα παιρνω ΕΒΟΛ,για να δουμε και με αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω πραγματικά τι γάλα να αγοράσω... Σήμερα πήρα 1 ΕΒΟΛ και 1 μπουκάλι γάλα απο την Αμερικανική Γεωργική σχολή. Δεν έχω ακούσει κάτι γι' αυτές τις μάρκες, αλλά έχω αρχίσει να είμαι επιφυλακτικός σε ό,τι αγοράζω. Λές και βρίσκομαι μέσα σε φουτουριστική ταινία, όπου οι εταιρίες θέλουν το κακό μας και προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν όλους. Ούφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που ξέρω από πρωτο χερι είναι ότι της Αμ.Σχολής δεν έχει καθόλου αντιβιωτικά... γιατί απλά δεν δίνουν στα ζωα τους... κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό

      Διαγραφή
  7. Αυτό που με κάνει κξαχύποπτη ,είναι το γεγονός οτι μέχρι τώρα στις ετήσιες λίστες της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα και τις τεσσερις εταιρείες τις εβγαζαν απαλλαγμένες απο GMO οργανισμούς. Τι άλλαξε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' ότι κατάλαβα, οι εν λόγω εταιρείες ήταν χαρακτηρισμένες ως ασφαλείς μόνο και μόνο γιατί είχαν συμπληρώσει ένα απλό ερωτηματολόγιο που τους είχε στείλει η Greenpeace. Οι υπόλοιπες εταιρείες δεν απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις ή δεν ασχολήθηκαν ή δεν υπέγραψαν πως χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα: Δεν υπήρξε αυτού καθ' αυτού εργαστηριακός έλεγχος (τουλάχιστον αυτό αφήνονταν να εννοηθεί) γιατί, όπως αναφέρει και η Greenpeace στην σελίδα της, δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για εργαστηριακά τέστ. Τώρα, φαίνεται πως έκανε κάποια (πραγματικά) τέστ και τα αποτελέσματα είναι κοψοχολιαστικά. Δεν θέλω να νομίζω πως πρόκειται για πλεκτάνη ή κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
  8. Πραγματικά τα λεφτά των υποστηρικτών της Greenpeace πιάνουν τόπο. Αυτή η οργάνωση που παριστάνει τον θεματοφύλακα της υγείας και του περιβάλλοντος γιατί δεν ασχολείται με πραγματικά θέματα υγείας όπως το κάπνισμα; Eίναι να αναρωτιέται κανείς γιατί μία μη-επιστημονική οργάνωση που όμως κόπτεται τόσο πολύ για την υγεία μας δεν κάνει ούτε μία αναφορά στον ιστότοπό της για το κάπνισμα. Σε λίγο οι διαιτολόγοι δεν θα έχουν καν λόγο μπορστά σε ότι επιβάλλει η ατζέντα της Greenpeace. Μην τολμήσουμε και διαφωνήσουμε με τους αντι-επιστημονικούς τραμπούκους, την βάψαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, Η ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΕΙ ΜΕΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ 2 ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΗΝ ΤΥΡΑΣ.Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ GREENPEACE, ΑΛΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ 90% ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ "ΘΑ". ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΑΠΑΚΕΡΑ ΟΥΔΕΝ. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΧΑΪΒΑΝΙΑ. ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ. ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ. ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο συν-ιδρυτής της Greenpeace Patrick Moore, με διδακτορικό στην Οικολογία, και πια αποστάτης από την οργάνωση, την χαρακτηρίζει ως "Ένα μάτσο άσχετοι που αγνοούν βασικές επιστημονικές έννοιες και χρησιμοποιούν τακτικές της Γκεστάπο"

    http://www.consumerfreedom.com/2011/03/4412-greenpeace-ignores-the-sound-of-science/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. με το εβολ βιολογικό γάλα τι ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή ο καταναλωτής έχει δύναμη... ένα χρόνο μετά και ενώ είχα υπογράψει το petition για να πιεστεί η εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ να σταματήσει τις μεταλλαγμένες τροφές έλαβα ένα μήνυμα από την Greenpeace ότι δεσμεύτηκε να το κάνει και μάλιστα να αγοράσει ελληνικές τροφές για τα ζώα της μη μετταλαγμένες.
    Πρέπει όμως να μήν είμαστε ωχαδερφιστές και λέμε "ναι καλά... η δική μου υπογραφή θα κάνει τη διαφορα?" ΦΥΣΙΚΑ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! Γιατί καθεμιά στέκεται δίπλα σε χιλιάδες άλλες και αποκτά δύναμη! Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους στην Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή