4/26/2012

Διόρθωσαν το άρθρο για την κυτταρίτιδα, επιμένουν όμως για τον μαϊντανό.

Μας ενημέρωσαν ότι οι συγγραφείς του άρθρου έκαναν μια μικρή διόρθωση στο άρθρο για την κυτταρίτιδα. Αυτό ήταν έντιμο και επαγγελματικό. Ωστόσο, είμαστε και πάλι αναγκασμένοι να αναφερθούμε σε κάτι. Αναφέρθηκαν στο ότι "ο μαϊντανός βοηθάει στην καταπολέμηση της (κυτταρίτιδας), αφού έχει διουρητική δράση και βοηθάει στο να αποβληθούν από τον οργανισμό τοξίνες". Συγνώμη αλλά ενώ ο μαϊντανός μπορεί να έχει διουρητική δράση (δεν είπαμε ποτέ το αντίθετο) τα διουρητικά δεν χρησιμοποιούνται για να αποβληθούν τοξίνες, αλλά για να αποβληθούν επιπλέον υγρά όταν υπάρχει παθολογική κατάσταση όπως υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια κτλ. Επίσης, οι συγγραφείς υποθέτουν ότι η κυτταρίτιδα οφείλεται σε τοξίνες ενώ αυτό είναι μια παλιά θεωρία που δεν έχει αποδειχθεί. Επίσης γιατί χρειαζόμαστε τον μαϊντανό για να αποβληθούν τοξίνες; απ'οτι γνωρίζουμε όλοι, οι διαιτολόγοι κατηγορούν τους μη-διαιτολόγους για την χρήση του όρου "αποτοξίνωση" ενώ εδώ αναφέρονται σε κάποια τροφή που μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο οργανισμός μπορεί να αποβάλει τις τοξίνες χωρίς βοήθεια από τροφές με ειδικές ικανότητες η δίαιτες. Τέλος, αναφέρονται σε άρθρο συνάδελφου για τον μαϊντανό και εδώ θα πούμε το εξής: άρθρο από συνάδελφο σε ιστοσελίδα δεν αποτελεί επίσημη πηγή πληροφοριών αλλά έτσι και ο αλλιώς ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν αναφέρθηκε σε τοξίνες. Προφανώς οι συγγραφείς ήθελαν να υποστηρίξουν τη θεωρία με τον μαϊντανό, αλλά μην το συνεχίζετε άλλο, όλοι κάνουμε λάθη, δεν χρειάζεται να συνεχίζουμε την παραπληροφόρηση γιατί πληγώθηκε ο εγωισμός μας.


4 σχόλια:

  1. ΡΕ ΛΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΤΕΨΕΙ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΜΑΙΝΑΤΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά γιατί νομίζω ότι διάβασαν αυτό το συγκεκριμένο μπλογκ, και γι αυτό το αναίρεσαν? Κάτι τέτοιο πιστεύω.. Καλά έκαναν και το πήραν πίσω, ήταν πολύ κουφός ο ισχυρισμός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετο: ο νομος δεν προστατευει τον πελάτη.. ο καθενας μπορει να ισχυριστει μια κοτσανα και ενω τον κραζουν ολοι η νομοθεσια τον εχει στο απυροβλητο...μεγαλο σφαλμα ...αλλα ο κοσμος το χει τουμπανο κι αυτοι κρυφο καμαρι..ειδικα τωρα με την κριση θα πουληθει πολυ νερο καματερου και φραπελια για να ζησουν απο το επαγγελμα καποιοι..μεχρι και τζαμπα αλβουμινη ζαχαροπλαστειου θα δινουν στα γυμναστηρια για να γίνει η μπριζολο-βοιδοπαχυνση αντι της αθλησης στα παιδακια του σχολειου ..υπαρχει μια ταση μπιζνας/αρπαχτης, κονομας, ξερόλικης βλαχομπαρόκ ή πρωτευουσιανομπαχάλ προσέγγισης ταμτάκικου τύπου πόρτας σκυλάδικου που έχει μαλώσει με τη βιβλιογραφία...βιβλιογραφία θεωρειται ό, τι εγραψε ο συνέταιρος στο ιντερνετ...κοτσαρουμε και τον τιτλο του κ..(α)λοπτυχιου ..ΕΙ κάτω από καθε κοτσανα και ποιος μας πιανει...ειμαστε ως λαός για τα πανηγυρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή