6/19/2012

Διευθύντρια της Coca Cola μας λέει ότι τα αναψυκτικά είναι πηγή υδατανθράκων, ενέργειας και ενυδάτωσης και όχι άδειων θερμίδων.

Ε αφού το λέει αυτή κάτι θα ξέρει. Πρόσφατα ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης πρότεινε να απαγορευτούν να πωλούνται ροφήματα με ζάχαρη όπως τα κανονικά αναψυκτικά σε εστιατόρια, καντίνες, φαστ φουντ που να ξεπερνάνε το μισό λίτρο και φυσικά ξεσηκώθηκαν όλοι. Δεν ξέρουμε αν θα ήταν αποτελεσματική αυτή η απαγόρευση, αλλά αυτό που είναι παράλογο είναι το να φαίνεται "μικρή" ποσότητα το μισό λίτρο αναψυκτικού να συνοδεύσει ένα γεύμα. Αυτή τη στιγμή στην Αμερική υπάρχει μέγεθος αναψυκτικού με χωρητικότητα 2 λίτρων (δες φωτογραφία-το πρώτο αναψυκτικό).

Με αφορμή αυτής της πρότασης έδωσε συνέντευξη η διευθύντρια των ανθρακούχων ροφημάτων της Coca Cola Βόρειας Αμερικής Κέιτι Μπέιν στην εφημερίδα USA Today. Σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου η Μπειν αναφέρει ότι πολλά άτομα βασίζονται στα ροφήματα με ζάχαρη της εταιρίας για να λάβουν υδατάνθρακες και ενέργεια. Μάλιστα αναφέρει ότι και ο γιος της όταν επιστρέφει από το σχολείο χρειάζεται κάτι να τον "ανεβάσει" με θερμίδες και γεύση.

Όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι πολλοί πιστεύουν ότι αυτές οι θερμίδες είναι άδειες θερμίδες, η Μπέιν απάντησε ότι "εμείς" η Coca Cola δηλαδή, δεν πιστεύουμε σε άδειες θερμίδες και ότι τα δικά μας ροφήματα προσφέρουν ενυδάτωση." 

Αρνούνται πεισματικά ότι τα ροφήματα με σάκχαρα μπορεί να παίζουν ρόλο στην εμφάνιση παχυσαρκίας. Καλά κάνουν αφού πουλάνε αναψυκτικά τι άλλο θα πούνε-εμείς τι κάνουμε όμως; Δες εδώ και για τις άλλες ύπουλες στρατηγικές των εταιρειών να πείσουν ότι τα προϊόντα τους είναι μια χαρά.
 

6 σχόλια:

  1. Άλλωστε γι αυτό πιστεύω πως και στην Αμερικη το ποσοστό παχυσαρκίας έχει ξεφύγει. Και οι τουρίστες που έρχονται εδώ, συχνά, αγοράζουν τη συσκευασία του ενάμιση λίτρου για το γεύμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεος ρε γελοίοι. Αλλά τι να πούνε κι αυτοί, τα συμφέροντα τους υπερασπίζονται. Από την άλλη όμως, έιναι δυνατόν να πίνει κάποιος 2 λίτρα (!!!!!!!!) Κόκα Κόλα με το φαγητό? Ποιός του φταίει μετά αν είναι 300 κιλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέτοιες ειδήσεις τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης πάντα τις θάβουν.
    natofao, σ'ευχαριστούμε που υπάρχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ καλές πληροφορίες.Σευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!keep going...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε! Βέβαια! Τι άλλο τρόπο θα έβρισκε η συγκεκριμένη να πείσει, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τον γιο της. Κερδίζει το βραβείο της ανοιχτής παλάμης. Που κανονικά αυτά τα αναψυκτικά δεν θα πρέπει να πωλούνται σε ανήλικους. Δεν συμφέρει να ενθαρύννουν την διατροφή με φρούτα και λαχανικά που χαρίζουν πολύτιμη ενυδάτωση και φυσικούς υδατάνθρακες. Η παχυσαρκία είναι μια πολύ κερδοφόρα ασθένεια, ώστε να χάσουν οι βιομηχανίες τροφίμων και ροφημάτων, το παραμικρό λεπτάκι. Αν αποφασίσουμε όλοι οι παχύσαρκοι της γης και ακολουθήσουμε μια σωστή υγιεινή διατροφή, πολλές τέτοιες βιομηχανίες θα κλείσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απίστευτη παραπληροφόρηση!
    Οι ωμοί ξηροί καρποί, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι φρεσκοστιμένοι χυμοί φρούτων και λαχανικών, τα δημητρικά ολική άλεσης είναι άγνωστες λέξεις για την κυρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή