9/11/2012

Εσύ που βρίσκεις Ελληνικές Ντομάτες;

Είναι γνωστό το κίνημα να προτιμάμε Ελληνικά. Όλες αυτές οι εταιρίες που μας λένε να προτιμάμε δεν είναι απαραίτητα ούτε απόλυτα Ελληνικές ούτε και παράγουν απαραίτητα καλά προϊόντα. Ωστόσο σε ότι αφορά φρούτα και λαχανικά είναι καλή ιδέα να προτιμάμε Ελληνικά. Είναι πιο γευστικά και είναι καλύτερο για το περιβάλλον να τρώμε τοπικά προϊόντα εποχής. Ωστόσο φαίνεται να είναι δύσκολο στις μέρες μας.

Αναφερόμαστε στο γνωστό σούπερ μάρκετ που ανήκει σε Βελγική εταιρεία πια, όπου δεν υπήρχε ούτε μία ντομάτα Ελληνική αλλά μόνο Βελγική. Οι πελάτες κοίταγαν, έψαχναν αλλά δεν έβλεπαν τίποτα. Μάλιστα βρέθηκε ένα τελευταίο πακέτο βιολογικής ντομάτας από την Κρήτη που είχε κρυφτεί πίσω από μία ταμπέλα και έγινε και φασαρία για το ποιος θα το πάρει. Προφανώς μιας και ανήκουν στη Βελγική εταιρεία θα έχουν κάποιες συμφωνίες, ωστόσο το Βέλγιο δεν φημίζεται για τις ντομάτες της, οπότε γιατί να τις τρώμε εμείς; Ας εισάγουν προϊόντα όπως σοκολάτες και μπύρες, είναι παράλογο μια χώρα γνωστή για τις ντομάτες να τρώει ντομάτες Βελγίου καλοκαιριάτικα. Καλό θα ήταν το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ να μην διαφημίζεται ως εταιρία που είναι "δίπλα στον Έλληνα παραγωγό". Και όσο για τα άλλα πιο "Ελληνικά" σούπερ μάρκετ, ούτε και εκεί είναι καλύτερα, σχεδόν όλα τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά είναι εισαγωγής.




7 σχόλια:

  1. Αυτές τις υπέροχες ντομάτες τις είχε και άλλο μεγάλο σουπερμάρκετ, μόνο που εκείνο είναι Ελληνικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε ονομασία για το μάρκετ? Πείτε μου τουλάχιστον στο email μου για να μην προκαλέσω διαφημιστικά τερτίπια για να ξέρω και εγώ τι καν κοιτάω. Τόσο καιρό δεν το είχα στο νού μου αυτό που αναφέρει το κείμενο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις συγκεκριμένες ντομάτες τις βρήκαμε στο Βασολόπουλο. Αλλά όπως αναφέρει και η αναγνώστρια υπάρχουν και σε άλλα σούπερ μάρκετ.

      Διαγραφή
  3. Και απο γευση ειναι χαλια,γιατι εχει πεσει ολο το βαρος στην εμφανιση.Εγω ντοματες αγοραζω μονο απο την λαϊκη,αλλα καμια φορα μπορει-μπορει λεω-να βρεις καλες ντοματες σε Σκλαβενιτη ή Γαλαξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΧΩ ΜΠΑΞΕ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΡΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι καλύτερες τομάτες είναι τις κυρα-Λένης... Της μάνας μου, εννοείτε! Κάθε καλοκαίρι στην αρχή του βάζει περιβόλι. Τομάτες βάζει αρκετές γιατί φτιάχνει και πελτέ. Άλλο πράγμα να κάνεις τομάτα απ'το περιβόλι γεμιστή, με λίπασμα την κοπριά απ'το κοτέτσι!

    Όπως και να'χει στην ανάγκη ίσως αγοράσω τομάτες απ'το σούπερ μάρκετ αλλά προτιμώ απ'τη λαική, από παραγωγούς που γνωρίζω. Οι τομάτες του σούπερ μάρκετ και άγευστες είναι και πανάκριβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο ίδιο σούπερ μάρκετ το ίδιο συμβαίνει με τα "εξωτικά" σκόρδα (Χιλής), λεμόνια (Αργεντινής) και το μοσχαρίσιο κρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή