6/05/2013

Green Cola; Όχι Ακριβώς. Δεν διαφέρει και Πολύ από την Coca Cola.


Εδώ και λίγο καιρό πλασάρεται η Green Cola, τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι παρασκευασμένη αποκλειστικά από συστατικά φυσικής προέλευσης. Αρχικά να πούμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό που ισχυρίζεται είναι ότι δεν περιέχει ζάχαρη και δεν περιέχει συντηρητικά. Ε και; Ούτε η Coca Cola έχει συντηρητικά (δες φωτογραφία), οπότε απλά είναι ένα μαρκετίστικο τρικ για να μας κάνει να νομίζουμε ότι είναι υποτίθεται φυσικό και καλύτερο προϊόν. 

Ας δούμε τα συστατικά. Το θετικό είναι ότι αντί να περιέχει φωσφορικό οξύ περιέχει το λιγότερο βλαβερό οξύ κιτρικό οξύ. Από κει και πέρα δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ας δούμε πρώτα την χρωστική που περιέχει, είναι το εναμμώνιο θειώδες, ξέρετε τι είναι αυτό; Το ίδιο που χρησιμοποιεί και η Coca Cola το γνωστό Ε 150d. Αλλά οι παραγωγοί σκέφτηκαν να μην το αναφέρουν με τον «Ε» αριθμό του.Γιατί; Σκέφτηκαν ότι έτσι ίσως ο μέσος καταναλωτής δεν θα καταλάβαινε ότι τελικά πρόκειται για το ίδιο καραμελόχρωμα που χρησιμοποιεί η Coca Cola και άλλα αναψυκτικά. Εμείς το λέμε πονηρία, η μάλλον κουτοπονηριά. Για το καραμελόχρωμα αυτό υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να είναι και καρκινογόνο δες εδώ και εδώ

 

Τα γλυκαντικά λοιπόν είναι γλυκοζίτες στεβιόλης που επεξεργάζονται συχνά με κάποιες χημικές ουσίες. Έχουμε αναφερθεί εδώ και εδώ. Περιέχει επίσης την γλυκαντική ουσία σουκραλόζη, είναι τεχνητή γλυκαντική ουσία με Ε αριθμό 955, δεν φαίνεται να είναι άμεσα επικίνδυνη. Αν και μία νέα έρευνα έδειξε οτι η σουκραλόζη επηρεάζει τα επίπεδα ινσουλίνης και σακχάρου σε παχύσαρκα άτομα και αυτό ίσως να μπορεί να αυξήσει πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη. Άρα όχι και πολύ καλό. Η τρίτη γλυκαντική ουσία είναι ακετοσουλφαμικό κάλιο. Πέρα του ότι είναι και αυτή τεχνητή γλυκαντική ουσία με Ε αριθμό Ε 950 έχει συσχετιστεί με καρκίνο σε πειραματόζωα. 

Επίσης περιέχει αυτό που λένε “φυσικές αρωματικές ύλες” και η Coca Cola το ίδιο αναφέρει. Θα θέλαμε πολύ να γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές οι υποτιθέμενες φυσικές αρωματικές ύλες. Όσο για την φυσική καφεΐνη -άσχετο- η καφεΐνη είναι καφεΐνη, από όπου και να προέρχεται. 

Αν θέλαμε να δούμε την λίστα συστατικών του αναψυκτικού Green Cola με τα Ε, θα φαινόταν κάπως έτσι: Νερό, Διοξείδιο του άνθρακα, E 150d, Ε 330, E960, E955, E950, Φυσικές Αρωματικές Ύλες, E331, Φυσική Καφεΐνη. Σού φάινεται Green; Αυτό λοιπόν, πλασάρουν ως “Green”: ένα προϊόν γεμάτα πρόσθετα και καθόλου φυσικό. Η λέξη “green” παραπέμπει και σε κάτι φυσικό (που αυτό το αναψυκτικό δεν είναι) και σε κάτι ίσως υγιεινό (αυτό το αναψυκτικό δεν είναι) αλλά και σε κάτι που κάνει καλό στο περιβάλλον (ούτε αυτό μάλλον είναι).

Τέλος απλά να πούμε ότι κανένα αναψυκτικό δεν είναι υγιεινό, ενώ αυτά με υποκατάστατα ζάχαρης δρουν και με άλλους τρόπους στον οργανισμό: επηρεάζουνι τα επίπεδα ινσουλίνης, τη γεύση μας, την ανάγκη για κάτι γλυκό και έχουν συσχετιστεί και αυτά με αυξημένες πιθανότητες παχυσαρκίας. Επιπλέον μας τονίζουν ότι είναι η Ελληνική απάντηση στα ξένα αναψυκτικά. Συνεχίζει να είναι ένα αναψυκτικό γεμάτο πρόσθετα και επιπλέον είναι και πιο ακριβό από τα άλλα αναψυκτικά (και Ελληνικών και ξένων εταιριών). 
-->

57 σχόλια:

  1. Οπότε είναι κάπως καλύτερη απο τις άλλες αλλά όπως καθε κοκα κολα αυτό δε σημαίνει οτι είναι και καλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ24 Απριλίου 2014 στις 9:04 μ.μ.

      H GREEN COLA ΕΙΝΑΙ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ!!!!!
      ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ (PEPSI & COCA) KAI AN ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ 0% ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑ (ΦΥΣΙΚΟ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ), ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΦΕΙΝΗ ΚΑΙ ( 0% φωσφορικό οξύ, με φυσικές αρωματικές ύλες) ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ GREEN COLA (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ COCA- PEPSI(ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ ΠΡΟΙΟΝ) Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΑΗΔΙΑ ΛΟΓΩ ΜΟΔΑΣ!!!!!!
      ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ GREEN COLA!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Και πολυ καλα κανεις Αλεξη! Ασε τους αλλους να την βριζουν, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΒΑΛΤΟΙ. ΓΙα να βριζεις την green cola σημαινει οτι εισαι ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Σωστός ο Ανώνυμος!!
      Νικος

      Διαγραφή
    4. ειναι καλυτερη απο την coca cola ειναι Ελληνικη , ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ.
      ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΡΟ. ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

      Διαγραφή
    5. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕ ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ!
      ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΔΕΝ ΙΧΣΥΕΙ
      ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ

      Διαγραφή
  2. με το που ειδα να γραφει με περηφανια και καταπρασινα γραμματα green λεω ενταξει αλλη μια μπουρδα στα ραφια των σουπερ μαρκετ βαφτισμενη υγιεινη.μετα διαβασα τα συστατικα και πολυ ευκολα επιβεβαιωθηκα.ευχαριστουμε για την αναλυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως το καλο ειναι οπως και στν zero coca cola οτι μπορεις να την ενταξεις σε ενα διαιτολογιο αν εχεις παθος για κολα 1 φορα την βδομαδα σε αντιθεση με τα ζαχαρουχα αναψυκτικα που είναι κατ εμε και σε λιγες ποσοτητες επιβλαβης σε μακροχρονια χρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΗΝ ΚΡΥΩΣΕΙΣ!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. με ξεγελασε το ονομα green... εχω κοψει τα αναψυκτικα εδω και 5 χρονια ... ελεγα μηπως αυτο ειναι καλυτερο.... αρα μια απο τα ιδια....
    συνεχιστε την πολυ καλη δουλεια που κανετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι ακομα πολυς κοσμος δε μπορει να κοψει τα αναψυκτικα και πινει ποσοτητες καθε μερα? Και δυστυχως πολλοι εφηβοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντί να τα κατηγορείτε τα πάντα όλα και ειδικά στο θέμα της τιμής θα ήταν καλύτερο να ψάχνετε πρώτα περισσότερο, η γκριν κολα μιας και την προτιμώ πλέον όταν θέλω να πίνω κάποιο αναψυκτικό μια δύο φορές το μήνα είναι μακράαααααααααααν η καλύτερη από τις αηδίες που τόσα χρόνια πίνουμε, δεν είναι αθώα αλλά δεν μπορούμε να μην αναπνέουμε έστω λίγο μιας και ο αέρας είναι μολυσμένος στις μεγαλουπόλεις...
    Δεν μπορείτε να κατηγορείτε ειδικά ξαναλέω για την τιμή μιας και έχετε μείνει πολύ πισω και μιας και η Green cola είναι η πιο φθηνή στα ράφια των σουπερ μάρκετ στα οποία της επιτρέπουν να πουλιέται μιας και οι αμερικάνικοι κολλοσοί δεν αφήνουν να μπει σε όλα τα σουπερ μαρκετ έτσι ώστε να γίνει ακόμα φθηνότερη...
    0.93 λεπτά για 1.5λίτρα είναι πολλά όταν οι αμερικάνοι με παραγωγή στην βουλγαρία πουλάνε στο 1+ευρώ;;; 60σεντ το κουτάκι ή 3ευρώ η εξάδα είναι πολλά;;;
    Ναι μεν αλλά... Να είσαστε πιο αντικειμενικοί παρακαλώ αν θέλετε να σας διαβάζουμε...
    με εκτίμηση
    καταναλωτής και ενημερωμένος πολίτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη κιόλας αλλά και μόνο που συγκρίνεις την πόση αναψυκτικών με την αναπνοή και το οξυγόνο δείχνει πόσο "ενημερωμένος" είσαι...

      Διαγραφή
  7. η τιμή της green cola πριν μια βδομάδα σε πολύ γνωστό supermarket είχε προσφορά 75 λεπτά το 1,5λίτρο που πλέον έχει διαμορφωθεί στα 94 λεπτά. Σίγουρα δεν είναι green οπως αναφέρεται αλλα είναι καλύτερη απο τα προϊόντα της coca cola, οπου και θα χάσει αρκετά κέρδη απο την Ελληνική αγορά.
    Ίσως κάποιοι να πληρώνονται απο την coca cola να σαμποτάρουν την προσπάθεια αυτή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αναφερεσαι σε αυτο το μπλογκ οτι "Ίσως κάποιοι να πληρώνονται απο την coca cola να σαμποτάρουν την προσπάθεια αυτή.." τότε μαλλον δεν εχεις διαβασει αυτο το μπλογκ που συνεχεια κατηγορει την κοκα κολα, μην ψαχνεις για συνωμοσιες εκει που δεν υπαρχουν.

      Διαγραφή
    2. Ακομα κ για την καφεϊνη που παραδεχεστε οτι ειναι φυσικη λετε "ε κ τι εγινε".σο για τη τιμη εγω τη βρισκω φθηνωτερη σε ολα τα σουπερ μαρκετ.

      Διαγραφή
    3. Φυσικα καποιοι πληρωνονται για να βριζουν την green cola, τοσο αθωος εισαι?? Εχεις φανταστει ΠΟΣΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ η coca cola αν ολοι οι ελληνες πινουν μονο green? ΟΛΟΙ σε αυτο το μπλογκ που βριζουν την green cola ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΑΞΕΙ, λενε οτι βλακεια κατεβαζει η κουτρα τους. ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ ΑΥΤΟ? Βγηκε προιον υγιεινοτερο και ελληνικοτερο απο την κοκα κολα, ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΦΡΟΥΣ οτι ειναι κακο, και μην πινετε αναψυκτικα, κανουν κακο. ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ???

      Διαγραφή
    4. ΝΑΙ ΡΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?
      ΑΝ ΔΕ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΚ
      ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΚΡΙΝ ΚΟΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩΠΕΡΑ!

      Διαγραφή
  8. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΕΙΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΙΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η χημεία όμως δεν λειτουργεί μόνο έτσι. Χημεία ειναι και τα φάρμακα.
    Επισης μια και ανέφερες τους παππούδες μας, δες τι μεσο ορο ζωής ειχαν εκεινοι και ποσο ανέβηκε με την εισαγωγή της χημειας στη ζωή μας.

    Η λύση ειναι η επιστημη (και η χημεια φυσικα) και οχι η επιστροφη στις σπηλιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό κι αυτό αλλά η χημεία της κοκα κόλα εμένα δε μου φαίνεται και σπουδαία λύση..

      Διαγραφή
    2. Ναι φιιλε σωστα, η επιστημη βοηθα να στο να θεραπευπυνται διαφορες ασθενειες κτλ. Αλλά δυστυχως η επιστημη χρησιμοποειται και για οχι τοσο καλους σκοπους. Το να πινει κανεις νερο αντι για αναψυκτικο δεν ειναι "επιστροφη στις σπηλιες".

      Διαγραφή
    3. Η επιστήμη χρησιμοποιείται και για καλούς και για κακούς σκοπούς. Στόχος δεν ειναι η γενίκευση και η απόρριψη συνολικά της χημείας. Σκοπός είναι η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και η ΕΠΙΛΟΓΗ.

      Και το νερό που πίνουμε, γίνεται μετα απο επεξεργασία. Πέρασαν οι εποχές που πίναμε νερό απ' τα ποτάμια και τις πηγες, χωρίς να ξέρουμε τι πίνουμε (ευτυχως). Το γάλα που πίνουμε ειναι παστεριωμένο και δεν αντιμετωπίζουμε πλέον μελιταίο πυρετο.

      Σκοπός, λοιπόν, ειναι να ενημερωνόμαστε για να ξέρουμε τι μας κάνει καλό και τι κακό.

      Διαγραφή
  10. Το θέμα είναι να μην πίνουμε αναψυκτικά. Εγώ προσωπικά έχω βρει την υγεία μου πίνοντας ανθρακούχο νερό ή κοινώς σόδα.
    Πάντως για αυτούς που επιλέγουν να πίνουν cola τολμώ να πω έχοντας και δοκιμάσει αλλά και ψάξει αρκετά, η Green cola πρέπει να είναι η προτίμισή τους.
    λιγότερο βλαβερή από όλες τις άλλες και με προσπάθεια να γίνεται καλύτερη ''βγάζοντας την ασπαρτάμη , χρησιμοποιόντας κιτρικό οξύ, στέβια αντί για ζάχαρη ,ελληνικό προιόν, άμεσος ανταγωνιστής της coca cola η οποία προσπαθεί να βλάψει την εταιρία με εξώδικα και πόλεμο σε επίπεδο marketing και καταστημάτων πώλησης, και σε επίπεδο τιμής όπου και είστε λάθος στο άρθρο σας, είναι σε όλα τα καταστήματα φθηνότερη και κάνει συνέχεια προσφορές.
    Δηλαδή καταλήγω.. μην πίνετε αναψυκτικά αλλά αν θέλετε cola οπωσδήποτε να πάρετε green cola...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΜΦΩΝΏ εάν είναι να καταναλώσω κάτι θέλω τουλάχιστον΄Να κατασκευάζεται στην Ελλάδα εάν είναι δυνατόν και να μην είναι χειρότερο από το αντίστοιχο εισαγόμενο.Στο κάτω κάτω όσοι από εσάς έχετε πάει στην Βουλγαρία πέστε μου εάν καταναλώσατε καθόλου νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θέλουμε μία εικόνα από το κουτάκι με τα συστατικά σε μεγάλη ανάλυση, αυτό με την στέβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. όπως και να χει εμένα μου αρκεί που είναι ελληνικό προιόν και ειναι ισάξια να φέρει σε σύγχιση την coca cola αλλά και να της πάρει μεγάλο μερίδιο αγοράς και στο εξωτερικό και αν όχι να ''καταργήσει'' με τον τρόπο της την coca cola στην Ελλάδα. Με το άρθρο αυτό προτιμάω ακόμα περισσότερο το νέο αυτό ελληνικό προιόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. επίσης το ρποιόν αυτό δεν είχε σκοπό να μπερδέψει τον καταναλωτή με το να αναφέρει τα συστατικά στα ελληνικά ήθελε απλά να δώσει έμφαση στο οτι είναι καθαρά ελληνικό προιόν και να ξέρουν ακριβώς τι έχει μέσα στα ελληνικά. ελάχιστοι μπηκαν στην διαδικασία να ψάξουν τι σημαίνει το Ε150d που αναγράφετε στην coca cola στα ελληνικά και τι ακριβώς είναι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω η ακόλουθη πρόταση είναι το συμπέρασμά μας

    "μην πίνετε αναψυκτικά αλλά αν θέλετε cola οπωσδήποτε να πάρετε green cola"

    Γιατί? Γιατί δεν είναι χειρότερη από την κόκα κόλα και γιατί είναι Ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ απολύτως, ειδικά αν έχεις πρόβλημα με τη ζάχαρη ή θέλεις να κάνεις δίαιτα χωρίς να στερηθείς μια απλή απόλαυση. Εγώ σας συνιστώ και την ΕΨΑ με στέβια. Νομίζω κι αυτή είναι ελληνική και έχει βγάλει και ένα προϊόν με κόλα και λεμόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ιδιοκτητης της green cola ηταν πριν δηευθυντης (πολλα λεφτα) της κοκα κολα κατι βρωμαει..... κοκα κολα= green cola ... αλλα ειναι GR . Η αθηναικη ζυθοποιια μολις βγηκε η ΜΥΘΟΣ ( Το έτος 1970 η γερμανική εταιρεία Henninger ίδρυσε την επιχείρηση Henninger Hellas S.A. για την παραγωγή και διανομή ελληνικής μπύρας. Το 1992, η Μπουτάρη Οινοποιητική Α.Ε. αγόρασε την επιχείρηση, για να την μετονομάσει το 1994 σε «Ζυθοποιία Βορείου Ελλάδος» και να δημιουργήσει την μάρκα «Μύθος». Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που το 2001 η επιχείρηση μετονομάστηκε και υιοθέτησε το όνομα «Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε.)εριξαν στην αγορα (1999-2000) fiscer&ΑΛΦΑ.Η επιλογη πλεον δεν ηταν αναμεσα σε 3(33.3%) αλλα σε5 (20%).....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω ότι αδικείται το συγκεκριμένο προϊόν. Την βρίσκω 75 λεπτά στο MARKET IN και σαν ποιότητα απέχει παράσαγγας από την COCA COLA & PEPSI. Δεν μπορείτε να την βάζετε στο ίδιο σακούλι με τα προϊοντα των λοιπών ξένων πολυεθνικών, που κλείνουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι το προιόν παρά τον πόλεμο που του γίνεται και παρά το γεγονός ότι φθάνει στα ράφια μας από την ακριτική Ορεστιάδα (με ότι κόστος αυτό συνεπάγεται) είναι ότι καλύτερο από πλευράς τιμής και ποιότητας. Επιτέλους ας στηρίξουμε τα Ελληνικά Προίόντα και να μην βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ με πολλούς από όσους ήδη απάντησαν εδώ. Η αναγραφή των συστατικών στα ελληνικά και με ολόκληρα τα ονόματα δεν είναι κουτοπονηριά, είναι για να καταλαβαίνει ο κόσμος (έστω λίγο περισσότερο) τι γράφει εκεί. Άλλωστε είναι μια πρακτική που ακολουθείται πλέον από όλους. Και η Coca Cola το ίδιο κάνει (http://www.asxetos.gr/portals/0/images/articles/coca-cola-zero2.jpg). Ποτέ δεν ισχυρίστηκε κανείς, ούτε η ΕΠΑΠ, ούτε κάποιο ΜΜΕ, ότι η Green Cola είναι αγνή και υγιεινή. Αλλά είναι δεδομένα καλύτερη από την Coca Cola. Και το ύφος στο άρθρο σας είναι εξισωτικό ανάμεσα στα δύο προϊόντα και απαξιωτικό για την Green Cola. Είναι καλό να ενημερώνετε, αλλά το να παίρνετε το μέρος ενός προϊόντος απέναντι σε ένα άλλο όταν μάλιστα αυτό το άλλο είναι έστω και λίγο καλύτερο ποιοτικά, το βρίσκω άστοχο. Με εκτίμηση, Θ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τελικά είναι καλύτερο να πίνουμε Coca Cola και όχι Green Cola όταν η Green Cola δεν έχει ασπαρτάμη, φωσφορικό οξύ, κυκλαμικό και η έχει φυσική καφεϊνη ; Δεν είμαι ειδικός αλλά με όσα έχω διαβάσει Online πιστεύω ότι συγκριτικά η Green cola υπερέχει της Coca Cola ! Γ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να μην πίνεις καθόλου αναψυκτικά, το έχεις σκεφτεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ωραία είναι παντως σαν γεύση... στην αρχή δίνει την αίσθηση οτι έχει λίγες σταγόνες λεμόνι. Αφού τελειώσει αφήνει γλυκιά γεύση για λιγη ώρα.
    Δεν είναι zero σε καμία περίπτωση που έιναι η cola που έπινα αλλά είμαι πολύ υπέρ των αξιόλογων ελληνικών προσπαθειών.
    Βασικά το καλύτερο το είπε ο απο πάνω μου κόψτε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!24 Απριλίου 2014 στις 8:51 μ.μ.

    ΕΙΝΑΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΡΙΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΠΣΙ ΕΧΕΙ 0% ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΦΕΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!!!
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΩ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΤΟΤΕ 1000 ΦΟΡΕΣ GREEN COLA ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΠΣΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ!!!!!
    GREEN COLA KAI TA MYAΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγω παλι δεν εχω γνωρισει ακομα ΚΝιτη που να μην πινει coca cola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διαιτολόγε ευχαριστούμε πολύ για όλες τις συμβουλές. Πάντα σας συμβουλεύομαι. Θέλω να ρωτήσω για τον Χυμό Life Καλημέρα, που διαφημίζεται ως φρεσκοστημένος και φυσικός, είναι όντως ή έχει περίεργες προσθήκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Το θετικό είναι ότι αντί να περιέχει φωσφορικό οξύ περιέχει το λιγότερο βλαβερό οξύ κιτρικό οξύ."

    Δηλαδή υπονοείς ότι το κιτρικό οξυ είναι βλαβερό? Πόσο πληρωμένος ή αμόρφωτος πρέπει να είναι κανείς για να γράφει τέτοιες μπούρδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως -λέω τώρα- το κιτρικό οξύ που υπάρχει στα λεμόνια, δεν είναι ακριβώς το ίδιο (φυσικό/-χημικό) με αυτό που υπάρχει στα ''τρόφιμα'' τα συσκευασμένα;

      Διαγραφή
  27. η αλήθεια είναι ότι έχει πολύ πιο ωραία γεύση απο τις άλλες κοκα κολα κτλ, μόνο που είναι Ελληνικό προϊόν θα πρέπει να το στηρίζουμε. Βεβαία αυτό δεν πάει να πεί ότι επειδή γράφει Green και είναι Ελληνικό ότι πρέπει να καταναλώνεται ασύστολα. Δεν παύει να είναι αναψυκτικό με χημικά και ένα σωρό αηδίες,απλά εκεί που να πάρεις κοκα κολα πάρε green κόλα να δώσουμε δουλεία σε Ελληνικές επιχρίσεις τουλάχιστον..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη δοκίμασα σήμερα. Για τους μεγαλύτερους στην ηλικία, θυμίζει 99% τη γεύση του "μπιράλ", του αναψυκτικού της δεκαετίας του 1960, τοπικού "πρόγονου" της κόκα κόλας! Και 1% τη γεύση από βυσσινάδα ΜΑΜΜΟΣ (πατρινή αναψυκτικοβιομηχανία του 1970)!

      Νομίζω ότι αυτό είχαν υπόψη τους οι παραγωγοί του. Ξαναφέρνουν την πετυχημένη γεύση του μπιράλ, με σύγχρονο "οικολογικό" brand name!

      !!!

      Διαγραφή
    2. Και δεν είναι καθόλου φτηνή! Πανάκριβη είναι. Επειδή όπου νάναι έρχεται και η πράσινη κόκα κόλα, με στέβια κι αυτή, ίσως την ακρίβυναν για να μαζέψουν κάτι.. καλοκαίρι που έρχεται...

      Διαγραφή
  28. Από πάνω μέχρι κάτω, σχόλια του ίδιου (Ανώνυμος) που απαντάει στον εαυτό του, διαφωνεί μαζί του, τον βρίζει, μετά συμφωνεί κ.ο.κ.
    Φίλε, ή πας κατευθείαν σε ειδικό (ψυχίατρος)., ή, αν πρόκειται για πάνω από έναν, αφήστε την ανωνυμία στην άκρη και πείτε ότι έχετε να πείτε με το όνομά σας, ή με κάποιο ψευδώνυμο, να καταλαβαίνουν και όσοι διαβάζουν ποιος απευθύνεται σε ποιον.
    Είναι δύσκολο;

    Στα σοβαρά θέματα, είναι εμφανής η παντελής έλλειψη παδείας και στα διατροφικά θέματα, όπως και η παρεξήγηση του συνδυασμού άσχχετων θεμάτων μεταξύ τους.
    Για παράδειγμα: Αν υπάρχει ελληνικό κακό προϊόν και ξένο καλό, η λογική λέει να προτιμάμε το καλό για πολλούς λόγους:
    -Είναι καλό για τον οργανισμό μας.
    -Είναι κοροϊδία που δεν πρέπει να υποστηρίζουμε αυτή του κακού ελληνικού προϊόντος, ενώ
    -υποστηρίζοντας το καλό κάνουμε τον Έλληνα να συμμορφωθεί με τις επιλογές μας και είτε να βελτιωθεί είτε να σταματήσει να μας κοροϊδεύει
    -Κάθε τι ελληνικό είναι καλό; ΟΧΙ! Κάθε τι καλό είναι ελληνικό; ΟΧΙ!
    -Προσφορά & Ζήτηση, είναι οι πανάρχαιοι νόμοι του εμπορίου (και όχι μόνο). ΑΡΑ: Οι επιλογές μας επηρεάζουν την προσφορά αναλόγως...
    Τέλος, υπάρχει αυτό που λέγεται ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Βρείτε το, ψάξτε το, ανκαλύψτε το και καλλιεργήστε το. ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κάτι ακόμα: Η coca-cola είναι αμερικάνικη, αλλά στην Ελλάδα δουλεύουν εκατοντάδες άνθρωποι, που σημαίνει ότι αν κλείσει θα βρεθούν στο δρόμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
    Ας αφήσουμε λοιπόν τις εθνικιστικές μπαρούφες στην άκρη και ας γίνουμε λίγο καλύτεροι, λίγο πιο υπεύθυνοι και συνειδητοί καταναλωτές, στην διάρκεια θα είναι καλύτερο και από πατριωτικής πλευράς.

    Περί γεύσης: Έχω παρατηρήσει ότι ο απαίδευτος ουρανίσκος δεν καταλαβαίνει τίποτα (ουσιώδες, αξιόλογο ή πραγματικό) εκτός από ελάχιστα πράγματα, όπως γλυκό (πολύ ή λίγο και πάλι σχετικό είναι...), αλμυρό κτλ.
    Υπάρχει μάλιστα μέχρι και διαφωνία μεταξύ των φραπεδόπληκτων για το ποια γεύση είναι καλύτερη, εκείνη του φραπέ της καφφετέριας, ή εκείνη του σπιτικού..!
    Η διαφορά είναι μόνο στην ποσότητα του συντηρητικού, που είναι λιγότερο στην περίπτωση της καφφετέριας λόγω κατανάλωσης, ενώ στον σπιτικό είναι περισσότερη. Η απόδειξη έγκειται στο γεγονός ότι ο στιγμιαίος που πουλιέται για οικιακή χρήση έχει μεγαλύτερους κόκκους, άρα περισσότερο συντηρητικό, το οποίο είναι μια κολλώδης ουσία και σε μεγαλύτερη αναλογία ενώνει περισσότερους κόκκους από το 100% χημικό αυτό προϊόν. Τρίψτε λίγο στα δάχτυλά σας, να δείτε ότι θα κολλάνε μετά.
    Συμπέρασμα: Οι ''επαΐοντες του φραπέ ξεχωρίζουν την διαφορά, αλλά δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται...
    Το τραγικό: Ο μόνος ''καφφές'' που δεν έχει τίποτα φυσικό από καφφέ, διαφημίζεται ως 100% καφφές και το γράφει και στην συσκευασία, ενώ παρασκευάζεται σε τεράστια σιλό-χημικά εργοστάσια με επεξεργασία των αποβλήτων/σκουπιδιών όλων των καφφέδων, με χημικό καθαρισμό και αδρανοποίησή των και στη συνέχεια με χημικό ψεκασμό αρώματος, γεύσης, καφφεΐνης και τέλος συντηρητικού.
    100% ΧΗΜΙΚΟ - 100% ΒΛΑΒΕΡΟ - 100% ανόητο να πίνεται.
    Καλύτερα οποιοσδήποτε άλλος καφφές αφήνει τα ίχνη του αλεσμένου κόκκου (ο ελληνικός στο κατακάθι, ο φίλτρου στο φίλτρο, ο εσπρέσσο στο φίλτρο κ.ο.κ.) από οτιδήποτε απλά διαλύεται σε νερό και μοιάζει σε χρώμα, γεύση και άρωμα με καφφέ.
    Τόσο απλά.

    Χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σου αρέσει; πιές την.
    Δεν σου αρέσει; μη την πιείς.
    Απλό.

    φιλιά, Πάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. αυτο το καλοκαιρι ανακαλυψα τα αναψυκτικα της εψα με στεβια ,θεωρω πως ειναι γευστικα τα ανωτερα ολων ,η κολα της ειναι η καλυτερη για μενα στη κατηγορια της.η green cola μου αφηνει μια ασχημη επιγευση σαν συντηρητικο και δεν εχει μονο στεβια αλλα και αλλα γλυκαντικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. παιδιά όλα έχουν τα κακά τους αν υπολογησης όμως ότι φέβγης από την ασπαρτάμη και τη ζάχαρη και τα δύο θανατηφόρα αυτό είναι αρκετό για να πίνω green

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΜΕΣΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ Κ ΚΟΥΤΑΚΙΑ GREEN COLA ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΗΗΗ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΣΟΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΔΙΤΣΑ....ΕΩΣ ΕΚΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΝ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΑ ΚΛΠ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΣΤΑΤΚΑ ΤΟΥΣ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μόνο νερό ,το καλύτερο αναψυκτικό!
    ΒΑΣΊΛΕΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή