O Γνωστός Influencer Sharo στην Ελλάδα, Συστήνει να Ξεκινήσεις Ηλεκτρονικό Τσιγάρο για να Χάσεις Βάρος. Το Κράτος τι Κάνει;

 

 

Ύστερα από αρκετά χρόνια γράφουμε αυτό το άρθρο κατ’ εξαίρεση γιατί θεωρούμε απαράδεκτο, ανήθικο και πλέον επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει με κάποιους συγκεκριμένους influencers οι οποίοι προωθούν ένα συγκεκριμένο πρότυπο διατροφής με το οποίο δεν θα ασχοληθούμε σήμερα όμως, γιατι θα μιλήσουμε για κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο. Το συγκεκριμένο άτομο αυτή τη στιγμή στα social media συστήνει σε ανθρώπους που τον παρακολουθούν που φυσικά και περιλαμβάνει και παιδιά και εφήβους, να αρχίζουν να καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο προκειμένου να χάσουν την κοιλιά. Αναφέρει ότι "άλλο το κανονικό τσιγάρο και άλλο το ηλεκτρονικό: και ότι «το ηλεκτρονικό είναι λίγο καλύτερο» , αυτό απαγορεύεται να το ισχυρίζεται κανείς σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία **. Συγκεκριμένα: "Τόσο η Ευρωπαϊκή, όσο και η εθνική νομοθεσία απαγορεύει κάθε αναφορά επί των προϊόντων ως προς τη μειωμένη βλάβη από τη χρήση τους σε σχέση με άλλα."




Το αντιλαμβάνεστε αυτό; Έγινε αναφορά σε αυτό στο τικτοκ και δεν κατέβηκε το συγκεκριμένο βίντεο. Άρα μην περιμένετε ότι υπάρχει κάποια προστασία του καταναλωτή η του παιδιού σας από πουθενά.

Το παράλογο είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ολόκληρη Αντικαπνιστική Πολιτική του Υπουργείου Υγείας για να περιοριστεί το κάπνισμα είτε είναι ηλεκτρονικό ή το συνηθισμένο, και βγαίνει κάποιος όπου τον καλούν και σε εκπομπή στη τηλεόραση για να προωθήσει τις επικίνδυνες αποδεδειγμένα συμβουλές του.

Όταν ξεκινήσαμε το αυτό μπλογκ πριν από 13-14 χρόνια σας λέγαμε να προσέχετε--- τώρα τα πράγματα είναι 100 φορές χειρότερα.

Επιπλέον το συγκεκριμένο άτομο εννοείται ότι αυτά που λέει δεν έχουν ούτε επιστημονική βάση, ωστόσο ο κόσμος παρακολουθεί τα βίντεο του και αυτός πιάνει πελάτες, και καλά κάνει αφού εσείς κάθεστε και τον ακούτε, και αφού του το επιτρέπει το κράτος και αφού του δίνουν βήμα και τα ΜΜΕ.

 

"Τα Χόρτα είναι Σκουπίδια"

Ο κύριος αυτός επίσης σας λέει ότι η χωριάτικη σαλάτα είναι σκουπίδια, τα χόρτα είναι σκουπίδια, τα γεμιστά είναι σκουπίδια. Ίσως δεν γνωρίζει ότι ακριβώς αυτές οι τροφές, αποτελούν μεγάλο κομμάτι της γνωστής πια μεσογειακής διατροφής που στην ουσία είναι η παραδοσιακή ελληνική διατροφή και θεωρείται η καλύτερη δίαιτα από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Επιπλέον αν δεν το έχετε αντιληφθεί το άτομο αυτό προσβάλλει την δική σας (μας) κουλτούρα. Ο άνθρωπος αυτός μιλάει ελληνικά άρα απευθύνεται σε Έλληνες. Άρα όταν σας λέει ότι  τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά (τα οποία τυχαίνει να είναι άκρως υγιεινά, γεμάτα με αντιοξειδωτικές ουσίες κτλ.) είναι σκουπίδια.... και εσείς τον πιστεύετε, αλλά και το δέχεστε... δεν σας φταίει κανείς.

Κάπου πρέπει να προστατεύεται η δημόσια υγεία, εδώ δε μιλάμε καν ότι το άτομο αυτό δεν έχει τις κατάλληλες σπουδές, δεν έχει σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, μα θα μου πείτε αφου έχει πτυχίο Nutritional Coach από τον Διεθνή Οργανισμό Αθλητικής επιστήμης; Λοιπόν αυτό είναι στην ουσία ενα τεστ που το παίρνεις απο το σπίτι σου διαβάζοντας ενα βιβλιο μέσω ενός οργανισμόυ που πληρώνεις 700 δολλάρια. Δεν είναι πτυχίο, δεν παρακολουθείς μαθήματα, δεν γράφεις εργασίες και δεν κάνεις ούτε και πρακτική. Και επιπλεόν δεν αναγνωρίζεται επίσημα στην Αμερική. Να τα ξεκαθαρισουμε λίγο τα πραγματα.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να το δούνε τα σωστά άτομα και να γίνει κάτι. Όχι παιδιά είναι επικίνδυνο και βλαβερό να συστήνει κανείς ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μας φαίνεται γελοίο να λέμε πια τα αυτονόητα.

** https://www.moh.gov.gr/articles/health/domes-kai-draseis-gia-thn-ygeia/antimetwpish-eksarthsewn/loipes-eksarthseis/antikapnistikh-politikh/5713-alhtheies-kai-psemata-gia-ton-kapno

1 σχόλιο:

  1. Χάρηκα πολύ που είδα νέο αρθρο σας! Επιτέλους το είπε κάποιος! Κάτι πρέπει να γίνει με αυτόν τον τύπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

O Γνωστός Influencer Sharo στην Ελλάδα, Συστήνει να Ξεκινήσεις Ηλεκτρονικό Τσιγάρο για να Χάσεις Βάρος. Το Κράτος τι Κάνει;

    Ύστερα από αρκετά χρόνια γράφουμε αυτό το άρθρο κατ’ εξαίρεση γιατί θεωρούμε απαράδεκτο, ανήθικο και πλέον επικίνδυν...

Δημοφιλείς αναρτήσεις