5/13/2010

Η Αλήθεια για το Tonotil: Είναι Άχρηστο.

Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο.
Να γιατί:
Περιέχει 4 Αμινοξέα
L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβάνεις σε υπεραρκετή ποσότητα από τη διατροφή σου αν τρως τυρί, κοτόπουλο, κρέας, ψάρι και φακές.
L-Γλουταμίνη: Είναι το πιο άφθονο αμινοξύ στο σώμα. Το σώμα μπορεί να παράγει αρκετή γλουταμίνη για τις ανάγκες του. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη αν έχει σοβαρό τραυματισμό. Απ' ότι ξέρω το διάβασμα δεν αποτελεί σοβαρό τραυματισμό...
L -Φωσφοσερίνη: Θεωρείται μη- βασικό αμινοξύ για τον απλούστατο λόγο ότι ο οργανισμός μπορεί να το παράγει μόνος του.
L-Αργινίνη: Παράγεται και από τον οργανισμό και επιπλέον βρίσκεται σε γαλακτοκομικά, κρέατα, πουλερικά, και θαλασσινά

Άρα είναι απίθανο να έχεις έλλειψη αυτών των αμινοξέων εκτός αν είσαι αυστηρός χορτοφάγος. Μην πετάς τα λεφτά σου.

35 σχόλια:

  1. Τι γνωμη εχεις για τον βασιλικο πολτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το καλύψουμε σε μελλοντική ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ 100% ΑΧΡΗΣΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άχρηστο δεν είναι το προιόν αλλά το συγκεκριμένο άρθρο, από το οποίο φαίνεται οτι το άτομο που το έγραψε δεν έχει καταλάβει πως λειτουργούν τα κύτταρα του οργανισμού.

      Διαγραφή
    2. Εσύ απο την άλλη φαίνεσαι οτι είσαι σχετικός...

      Διαγραφή
    3. Εγώ δεν το θεωρώ άχρηστο πάντως ίσα ίσα που το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά.

      Διαγραφή
  4. Αν έτρωγες "τυρί, κοτόπουλο, κρέας, ψάρι, φακές, γαλακτοκομικά, κρέατα, πουλερικά, και θαλασσινά" δε θα χρειαζόσουν βιταμίνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποσες Θερμιδες εχει το 1 φιαλιδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι ομως για οσους δεν τρωνε τις παραπανω τροφες τοτε το tonotil θα τους κανει καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν και έχω δοκιμάσει πολλά συμπληρώματα και βιταμίνες το tonotil κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται και δεν νομίζω να είναι placebo αν και σε σχέσει με άλλα αμινοξέα που μπορείς να πάρεις είναι πολύ ακριβά, αλλά αυτή την διαύγεια και την αίσθηση ξεκούρασης στην δίνουν νομίζω από το να πάρεις μία προβιταμίνης ή κάποιο σκεύασμα άλλο που διαφημίζει η τηλεόραση πιστεύω αυτό είναι καλύτερη επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία ανάλυση ! Με αυτό το σκεπτικό φυσικά και δε χρειαζόμαστε κανένα βοήθημα για τίποτα. Χαίρω πολύ ! Όλα υπάρχουν σε αφθονία και στις τροφές και στη φύση.
    Και μελανίνη παράγει ο οργανισμός αλλά δε μαυρίζεις, πρέπει να καθήσεις στον ήλιο. Και λυσεργικό οξύ παράγει αλλά αν δε πάρεις lsd δεν έχεις ψυχεδελική εμπειρία. Και συστατικά που έχουν τα παυσίπονα παράγει. Άχρηστο το παυσίπονο ! Ή φάτε...ένα ροδάκινο π.χ, έχει κι αυτό !
    Φυσικά, πιθανώς να είναι απλά πολύχρωμο νερό, αλλά η αιτολόγιση του κειμένου, "γιατί είναι νερό" είναι απλά ότι να ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λυπάμαι που θα σας το χαλάσω, αλλά εμένα το tonotil με έχει βοηθήσει άπειρες φορές. Η διατροφή μου είναι πλήρης, εκτός από πολύ χαμηλή κατανάλωση κρέατος, κατά τα άλλα τρώω τα πάντα κυρίως φρούτα και λαχανικά. Όμως ο απαιτητικός ρυθμός της ζωής μου καμιά φορά με κάνει να χρειάζομαι ένα συμπλήρωμα και το tonotil είναι το πιο αποτελεσματικό από όλα όσα έχω δοκιμάσει. Το πιο σημαντικό από όλα όσα προσφέρει είναι ότι ανεβάζει την διάθεση. Είναι μοναδικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν συμφωνώ με το παραπάνω κείμενο. Η βάση του τονοτιλ και οποιοδήποτε άλλου συμπληρώματος το οποίο χρησιμοποιείται για περισσότερη ενέργεια έχει να κάνει με απλή βιοχημεία. Τα παραπάνω αμινοξέα χρησιμοποιούνται σε αντιδράσεις που γίνονται στα μιτοχόνδρια. Αυτο που πραγματικά βοηθάει στο συγκεκριμένο συμπληρωμα ειναι η ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ, την οποια ξεχάσατε να αναφέρετε. Ο λόγος που υπάρχουν στο συμπλήρωμα είναι ώστε να παράξουν περισσότερη ενέργεια τα μιτοχόνδρια των κυττάρων, τα οποία αποτελούν τους κινητήρες του οργανισμού μας.

    Δεν χρειάζεται να έχει κανείς έλλειψη σε αυτα τα αμινοξέα ή να μην τρώει σωστά. Αν κάποιος νοιώθει εξασθένηση και χρειάζεται άμεσα παραγωγή ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο συμπλήρωμα. Πάντα βέβαια με προσοχή- ίδιαίτερα όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας καλό είναι να συμβουλευτείτε γιατρό.

    Καλό ειναι πριν γράφονται τέτοια κείμενα να γίνεται μια έρευνα όσον αφορά την βάση πίσω απο τις ουσίες που χρησιμοποιούνται, και επίσης καλό είναι να αναφέρετε τις πηγές που χρησιμοποιήσατε για να γράψετε το άρθρο σας.

    Δεν ξέρω τι έχετε σπουδάσει αλλα καλό είναι τα αρθρα σας να είναι λίγο πιο αναλύτικα γιατί υπάρχει κοσμός που δεν έχει γνωσεις γύρω απο τέτοια θέματα και πιστεύει ότι βρει στο διαδίκτυο.

    Φιλικά

    (Μοριακή βιολόγος, φοιτήτρια κτηνιατρικής στην Αμερική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετά από εξαντλητική δίαιτα( κανονική στο βάρος,αλλά έκανα ψωμάκια και νόμιζα ότι θα τα έχανα έτσι,είχα τάση να είμαι αδύνατη και παραέτρωγα) προκλήθηκε ήπιας μορφής γαστροοισοφαγίτιδα και έλκος δωδεκακτύλου. Ήμουν για χρόνια έτσι και δεν πήγαινα στο γιατρό παρά τα φουσκώματα στην κοιλιά, θεωρώντας ότι άλλαξε ο μεταβολισμός μου! Πρόσφατα ακολούθησα αγωγή, αλλά η ικανότητα του εντέρου για απορρόφηση της τροφής είναι μειωμένη, είναι ταλαιπωρημένο σαν γερασμένο.Είχα πάρει τονοτιλ πριν την αγωγή, όταν ακόμη δεν ήξερα τι είχα.Ήταν το ΜΟΝΟ συμπλήρωμα που με βοήθησε.Τα άλλα, δεν ξέρω γιατί, επιδείνωναν την κατάσταση και στην 2η-3η μέρα αναγκαζόμουν να τα πετάξω. Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει μια συμβουλή θα τον ευγνωμονούσα, αφού πολύ καλά τα τονοτιλ, αλλά που να βρίσκω χρήματα ούσα άνεργη; Ο γιατρός δεν είχε κάτι άλλο να μου πει... η αποστολή του τελείωσε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εγω ενα ξερω!στα 6 μου επαθα μηνιγγιτιδα.με εσωσαν στο τσακ..με πολλες εξετασεις κ πολλες ημερες στο νοσοκομειο.τα θυμαμαι ολα!ενα παιδακι κουρασμενο,με ορους,με δεμενα τα χερακια μου στο κρεβατι,απο τις βελονες που ειχα.κ.α.αφου βγηκα απο το νοσοκομειο μου εγραψαν βιταμινες.ο πατερας μου ειχε κρατησει αρχειο απο την ασθενεια μου κ οταν το ειδα μετα απο χρονια ειδα κ ποιες βιταμινες ηταν.θυμαμαι πως τις ανοιγα,την γευση τους κ ποσο με ανεβασαν.ηταν οι TONOTIL.τωρα ειμαι 38 κ τις πινω ακομα(δουλευω πολυ κ δεν τρωω σωστα)τυχαιο που υπαρχουν ακομα κ τις συστηνουν δεν νομιζω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση, υπάρχει περίπτωση εμένα που τα γαλακτοκομικά και το πολύ κρέας, που μου δημιουργούν έντονο πόνο στο πόδι κάπου στην πατούσα, να με πειράζουν οι ουσίες που περιέχονται στο τονοτίλ;, πείρα 3 φιαλίδια επί τρις μέρες και και τώρα τρις μέρες μετά πονάω πολύ, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εμενα παντως με βοηθησε πολυ το τονοτιλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλα υπάρχουν στην φύση και στα φαγητά, απλά το πολύ άγχος, ή μη πλήρης διατροφή (θέλει συνδιασμό τροφών, έρευνα, ποιότητα) και η πνευματική ή σωματική υπερκόπωση, οδηγούν στην περιοδική χρήση βιταμινών ή αμινοξέων. Ναι υπό ιδανικές συνθήκες, σε ιδανικό κόσμο και με ιδανικές φυσικές τροφές δεν χρειάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το επαιρνα οταν επαιζα μπαλα και ηταν εξαιρετικο,τωρα το παιρνει η κορη μου που διαβαζει για πανελληνιες.κατι για να βγει αχρηστο πρεπει να εξηγηθει επιστημονικα και οχι σοφιστειες του στυλ ...φατε κοτοπουλο,ψαρι κτλ κτλ.σε μενα εκανε εξαιρετικη δουλεια και μονο αυτο μπορω να πω σαν κριτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. oti xeirotero kleisto to to site oti nane grafei xoris na 3erei kan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mπορει να μου πει καποιος αν δρουν αμεσα?Θελω να πω παιρνεις το πρωτο και νιωθεις καλυτερα σε καποια ωρα η περιμενεις ενα μηνα να σε πιασουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμέσως σε πιάνουν! Είμαι χορτοφάγος και σε εξεταστική! με έχουν σώσει!

      Διαγραφή
  20. Μπορεί κάποιος να μου πει σε τι ποσοστό υπάρχει η καρνιτίνη στην κάθε δόση γιατί δεν το βρίσκω αναλυτικά; Είμαι βιγκαν σε ανάρρωση χιαστου και θέλω να αντικαταστησω τα ημερήσια 2γρ καθαρής καρνιτίνης λόγω παρενέργεια με κάτι εξίσου αποτελεσματικό αλλά σε άλλη αναλογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Malon o tipos den doulepse pote sti zwi tou eimaste k emis omos p doulevoume apo tis 6 to proi k sxolame stis 8 to apogema k ena gevma p tha fame tha to fame sto podi k tha pame g na ksaplosoume katefthiam
    Me to tonotil plus egw toulaxiston kimame ligoteres ores k eimai poio energos meta ti douloia kimame ligoteres ores oso g tin diathesi p leei to proion den exw dei alages oute stin psixologiki piesi oute pouthena.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ !! ΔΙΑΒΑΖΩ 18 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ! ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΦΑΩ, ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΡΕΑΣ, ΟΣΠΡΙΑ ΚΛΠ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ,ΟΜΩΣ ΤΟΝΩΝΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή