3/31/2011

ΚΡΙΤΙΚΗ: Ήπειρος Light. Λάιτ Φέτα.

Αναφέρθηκε στα σχόλια για τη κριτική του Milner εν λευκώ αν υπάρχει και φέτα λάιτ Ελληνικών εταιριών, οπότε και περιλαμβάνουμε και κριτική για το Ήπειρος λάιτ το οποίο έχει παρόμοια διατροφική αξία με το Milner εν λευκώ. Παράγεται και αυτό από αποβουτυρωμένο αιγοπρόβειο γάλα και έχει παρόμοιες ποσότητες θερμίδων, πρωτεΐνης και λίπους. Όπως είπαμε και στη κριτική για το Milner, η διαφορά θερμίδων είναι ελάχιστη σε σχέση με τη κανονική φέτα που είναι ένα τυρί με σχετικά χαμηλά λιπαρά έτσι και αλλιώς. Για να δούμε τη μεγάλη εικόνα, αν κάποιος έτρωγε μια μερίδα λάιτ φέτα κάθε μέρα αντί για κανονική θα γλίτωνε σε ενα μήνα 900 θερμίδες, για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό πρέπει... να σκεφτούμε ότι για να χάσει κανείς 1 κιλό πρέπει να περιορίσει η να κάψει περίπου 7700 θερμίδες. Ωστόσο αν πραγματικά για κάποιους δεν υπάρχει διαφορά στη γεύση, το προϊόν δεν έχει κάτι που βλάπτει. Απλά δεν πρέπει να επαναπαύεται κανείς και να νομίζει ότι τρώγοντας αυτό το προϊόν ξαφνικά θα χάσει βάρος.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 30 γρ: Θερμίδες: 55, Υδατάνθρακες: 0 γρ., Πρωτεΐνη: 5,7 γρ., Λιπαρά: 3,6 γρ

14 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστούμε πολύ διαιτολόγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαιτολόγε, γράφεις ότι η φέτα είναι έτσι κι αλλιώς ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά.
    Θα ήθελα να μας πεις, ποια τυριά για παράδειγμα έχουν αυξημένα λιπαρά, ώστε να προσέχουμε και να μην τα καταναλώνουμε σε αυξημένες ποσότητες. Για παράδειγμα, η παρμεζάνα? Η γραβιέρα?
    Θα μας βοηθούσε πολύ να ξέραμε.

    Ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι αν υπάρχει μέτρο, ας έχει και λίγα παραπανω λιπαρα, ε δεν έγινε και τίποτα. το θέμα είναι αυτό που τρώμε να μην μας κάνει πραγματικά ΚΑΚΟ!και ευχαριστούμε πολύ που μας ενημερώνετε για όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψάχνω στους θερμιδομετρητές στο ίντερνετ, και μου βλέπω ότι το ανθότυρο σε σχέση με τη φέτα, έχει ελάχιστη διαφορά στις θερμίδες.
    Αν είναι έτσι, γιατί οι περισσότεροι διαιτολόγοι συστήνουν το ανθότυρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχει περισσοτερα λιπαρα και αρκετη χολιστερινη η φετα .Αλλιως απο θερμιδες δεν παχαινει πολυ .Ειναι απο τα τυρια με λιγες σχετικα θερμιδες με 110 .Ενω το ανθοτυρο εχει 90.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχετικά με τα λιπαρά και θερμίδες διάφορων τυριών , θα μιλήσουμε για τα διάφορα τυριά σε μελλοντική ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο γενικός κανόνας είναι ότι τα σκληρά & ημίσκληρα τυριά (κίτρινα π.χ.) έχουν περισσότερες θερμίδες και λιπαρά από τα άλλα. Φυσικά και περισσότερο ασβέστιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οκ διαιτολόγε και George, σας ευχαριστώ και τους δύο και περιμένω την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω βρεθεί στο εργοστάσιο της Ήπειρος στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής και είχαμε πάθει σοκ με το πόσο πεντακάθαρα και αποστειρωμένα ήταν όλα μέσα. Ανθρώπινο χέρι δεν πλησίαζε ούτε κατά την συσκευασία του τυριού. Από τότε αγοράζω στα τυφλά μόνο ήπειρος από τις επώνυμες εταιρίες. Επίσης άλλη μια Φέτα που εμπιστεύομαι και είναι ποιο παραδοσιακού χαρακτήρα με 100% ελληνικό γάλα είναι η φέτα Ζήκος.(www.zikosfeta.gr) Δεν είναι τόσο διαδεδομένη πανελλαδικά και δύσκολα θα την βρείτε στα μεγάλα supermarket αλλά είναι από τις καλύτερες συνταγές που έχω δοκιμάσει. Τέλος γενικά θέλει πολύ προσοχή με την Φετα καθώς οι περισσότεροι πουλάνε τυριά ανάμικτα με διάφορα γάλατα και σκονογάλατα για φέτα παραβιάζοντας τους κανόνες ΠΟΠ.

    Τώρα όσο για τα light, καλύτερα να φας 20% λιγότερο κανονικό προιόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντως την Παρασκευή αγόρασα τη φέτα Ήπειρος light, και σήμερα θα την ανοίξω. Κάτι μου λέει ότι θα μου αρέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαιτολόγε μπορείτε να μας πείτε την γνώμη σας για τα φυτικά τυριά?κυρίως για το λευκό, το οποίο στην αγορά αναφέρεται ως αναπλήρωμα λευκού τυριού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τί είναι τα φυτικά τυριά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αυτά που φτιάχνονται από σόγια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή