Πέμπτη

Απαγορεύεται το κουβέρ;

Ναι. Είχαν γίνει σχόλια σε παλαιότερη ανάρτηση σχετικά με το κουβέρ. Να τι λέει σε παλιότερο δελτίο τύπου το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών:
"Σύμφωνα με την 1/7.5.2007 αγορανομική διάταξη, που ισχύει, από τις 24 Μαΐου 2007, τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν, στην πελατεία τους, το λεγόμενο ΚΟΥΒΕΡ (σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ.). Σύμφωνα με τις αγορανομικές διατάξεις, για τα καταστήματα εστίασης, όλα τα προσφερόμενα είδη (ψωμί, ψωμί με βούτυρο, ψωμί με πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό), που πολλές φορές, από τη στιγμή, που καταργήθηκε το κουβέρ, χρεώνονται, αντί του κουβέρ, πρέπει να αναγράφονται, υποχρεωτικά, στους τιμοκαταλόγους, με τις αντίστοιχες τιμές τους. Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λπ, που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας. Οι Καταναλωτές πρέπει να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να αρνούνται να πληρώσουν κουβέρ ή "μεταλλαγμένο" κουβέρ. Μετά την...
έκδοση του παραπάνω δελτίου τύπου το ΚΕ.Π.ΚΑ, κυριολεκτικά, κατακλύστηκε, από διαμαρτυρίες Καταναλωτών, για επιβολή του κουβέρ, από πολλές επιχειρήσεις. Συνεχίσαμε την εκστρατεία ενημέρωσης των Καταναλωτών, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι καταγγελίες."

1 σχόλιο: