11/01/2011

ΚΡΙΤΙΚΗ: Bake Rolls Πολύσπορο της 7 Days Chipita. Δεν είναι πιο υγιεινά.

ΤΑ ΣΥΝ:
* Έχει φυτικές ίνες.
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Έχει αρκετές θερμίδες
* Αποτελούνται κυρίως από επεξεργασμένο άμυλο.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Άλλο ένα προϊόν της 7 Days με μικρή διαφορά από τα κανονικά "Bake Rolls". Στην ουσία έχει τα ίδια συστατικά: επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι, άγνωστα φυτικά έλαια, αλεύρι σόγιας, η μόνη διαφορά εδώ είναι ότι πρόσθεσαν σπόρους λιναρόσπορου, κεχριού, σουσαμιού και κάποιες νιφάδες σίτου και σίκαλης. Θερμιδικά έχει περισσότερες θερμίδες από τα κανονικά Bake Rolls, και έχει και περισσότερα λιπαρά. Η μόνη διάφορα είναι ότι έχει περισσότερες φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες αυτές προέρχονται από τους σπόρους και πιο πολύ από τον λιναρόσπορο. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτά τα προϊόντα δεν είναι ολικής αλέσεως, δεν περιέχουν ολικής αλέσεως αλεύρι, απλά κάποιους σπόρους που αυξάνουν τις φυτικές ίνες του προϊόντος. Να αναφέρουμε ότι ο λιναρόσπορος που είναι και ο σπόρος με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα στο προϊόν, ενδεχομένως να μην είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί μπορεί να ενεργήσει όπως τα οιστρογόνα, και αυτό ίσως να βλάψει την εγκυμοσύνη, ωστόσο δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια του λιναρόσπορου στην εγκυμοσύνη. Επίσης δεν είναι γνωστό η επίδραση του λιναρόσπορου σε βρέφη που θηλάζουν. Έτσι συστήνεται να αποφεύγεται από έγκυες γυναίκες και αυτές που θηλάζουν. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;

Δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποια παραπάνω θρεπτική αξία σε αυτό το προϊόν, είναι απλά ένα σνακ με πολλές θερμίδες και λιπαρά που του έχουν προσθέσει σπόρους. Επιπλέον όπως έχουμε αναφέρει και για τα κανονικά Bake Rolls, έχουν πολλές θερμίδες με το ένα σακουλάκι να περιέχει 368 θερμίδες.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ (80 γρ.): Θερμίδες: 368, Υδατάνθρακες: 48 γρ., Πρωτεΐνη: 10 γρ., Λιπαρά: 13,6 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 6/10
Λιπαρά: 5/10
Θερμίδες: 3/10
Φυτικές Ίνες: 5/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 4/10
ΣΥΝΟΛΟ: 4,6/10

2 σχόλια:

  1. Γενικότερα, καλό είναι να αποφεύγουμε όλα αυτά τα έτοιμα συσκευασμένα αρτοσκευάσματα και να τρώμε φρούτα για σνακ. Μία μπανάνα ξεφλουδίζεται πιο εύκολα από ότι ανοίγει ένα σακουλάκι, μας δίνει πολλά θρεπτικά συστατικά και παχαίνει λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή