1/20/2012

Άλλη μία έρευνα που δείχνει πόσο βλάπτουν τα παριζάκια.

Εκτός ότι αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και καρδιαγγειακών παθήσεων τώρα διαπιστώνεται ότι μπορεί να αυξήσουν και τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος, σύμφωνα με Σουηδούς ερευνητές. Πρόκειται για ανασκόπηση ερευνών από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, όπου αναλύθηκαν 11 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 6000 άτομα με καρκίνο του παγκρέατος. Η μελέτη, έδειξε ότι για κάθε μερίδα των 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος που καταναλώνει κανείς καθημερινά, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνο το παγκρέατος κατά 19% ενώ όταν η μερίδα είναι 100 γραμμάρια, αυξάνεται κατά 38%. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο καρκίνος του παγκρέατος έχει χαμηλά ποσοστά επιβίωσης.

Δημοσιεύτηκε στο British Journal of Cancer.

10 σχόλια:

  1. Πω πω τραγικό. Παλιά έτρωγα συνέχεια παριζάκι. Μετά αρχικά λόγω δίαιτας και στη συνέχεια επειδή διάβασα τα άρθρα σας και το χω κόψει τελείως. Τώρα έχω να φάω πάρα πολύ καιρό. Δύο χρόνια συγκεκριμένα.
    Τι μπορώ να κάνω για να διώξω από πάνω μου τις πιθανότητες για καρκίνο που μάζεψα τόσα χρόνια τρώγοντας αυτές τις αηδίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμμ.... νομίζω οτι μετά από δύο χρόνια ο οργανισμός αφού δεν παρουσίασε κάτι, μάλλον έχει ξεχάσει οτι πέρασαν από μέσα του καρκινογόνες ουσίες, so don't worry :-)

      Διαγραφή
  2. Κρίμα και είχαν ωραία γεύση. Αλλά ποιο στοιχείο φταίει γι' αυτό το θέμα. Ξέρει κανένας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν προεκυψε κάτι νεο, τa συντηρητικά που περιεχουν, τα νιτρωδη. Υπάρχουν ακομα και στα βιολογικα αλλαντικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή ο τίτλος είναι μπερδευτικός σε σχέση με το κείμενο:
    Λέγοντας για "Παριζάκια" μιλάμε γενικώς για αλλαντικά; Ή για την Πάριζα συγκεκριμένα;
    Το "Επεξεργασμένο κρέας" είναι ένας πολύ ευρύς ορισμός που περιλαμβάνει πολλά πράγματα.

    Το "Παριζάκι" πάντως, το οποίο και πλασάρετε ως... παιδικό αλλαντικό, τρομάρα τους, είναι από τα χειρότερα αλλαντικά που υπάρχουν. Προφανώς πλασάρετε ως "παιδικό" λόγω της ήπιας γεύσης του που το κάνει πιο αποδεκτό από τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο κείμενο αναφέρουμε επεξεργασμένο κρέας και περιλαμβάνει την πάριζα, καπνιστά (ζαμπόν, γαλοπούλα κτλ.), μπέικον, λουκάνικα.

      Διαγραφή
  5. Για την Veronica C.Lyhnaropoulos, Σωστά αναφέρει η Veronica οφείλεται στα νιτρώδη αλλά και στο νάτριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι άλλη η Veronica κι άλλος ο Lycnaropoulos. Τα νιτρώδη και το νάτριο είναι διαφορετικά πράγματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΙΤΡΩΔΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΣΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΟΥΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΝΔΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΑΣ . ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΑ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΖ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ .
    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΝΙΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΛΕΙΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή